Ecosistema: Cultura popular > Cultura marítima > Drassanes i mestres d'aixa

El mestre d'aixa és la persona que projecta, construeix i repara embarcacions, tradicionalment de fusta. L'ofici de mestre d'aixa ha gaudit de gran prestigi i continuïtat al llarg de la història, a Catalunya i a bona part del món, per la necessària combinació d'art i tècnica que requereix i per la importància que han tingut les embarcacions tant per a la pesca com per a la guerra, el transport i el lleure. L'espai on treballen els mestres d'aixa s'anomena drassana. També conegut per adraçana, dreçana o teraçana, la drassana és el conjunt d'instal·lacions navals on es construeixen, reparen o conserven els vaixells.

Mestre d'aixa Un mestre d'aixa és un artesà que projecta, construeix i repara embarcacions de fusta. L'ofici de mestre d'aixa ha gaudit de gran prestigi i continuïtat al llarg de la història, a Catalunya i a bona part del món, per la seva combinació d'art i tècnica i per la importància que han tingut les embarcacions tant per a la pesca com per a la guerra, el transport i el lleure.
Drassanes Sala a l'Escala (l'Alt Empordà) - la drassana més antiga en actiu de Catalunya i una de les més històriques de la Mediterrània Telèfon: 972.77.22.05

De quilla a perilla. L'ofici dels mestres d'aixa a la Costa Brava
Badias Mata, Jaume / Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació