Ecosistema: Protagonistes > Bestiari festiu > Cabres i bocs

El Bestiot de Molins de Rei (el Baix LLobregat) - bèstia de foc molt ràpida i lleugera, amb dos punts de foc al davant i autoportada exteriorment per una persona. És una mescla d'un mascle cabrot i un dimoni (d'aquí ve la seva forma, alguns elements com l'escallot i el seu color vermell-demoníac). Telèfon: 93.680.08.37
Boc d'Esporles (Mallorca) - inspirat en els correbous d’Iruña, el que fa que la gent hagi de córrer davant la bèstia. Creat l'any 2004, el seu passeig ritual és el principal ingredient de les festes de Vilanova d'Esporles.
Lo Boc de Vandellòs (el Baix Camp) - va ser creada i presentada l'any 2004 pel mestre Sebastià Javaloy de Mont-Roig del Camp. Lo Boc és una bestia de foc creada a partir de la bestia amb el mateix nom. El seu aspecte demoníac, la seva constitució física, el seu tamany, junt amb els seus atributs en fan una Béstia de Foc de la qual costa apartar-ne els ulls.
Cabra de Reus (el Baix Camp) - un element festius de la ciutat, tot i que no participa al Seguici Festiu de Reus, sí que ho fa a la cercavila de foc de la nit de Sant Joan. Fou creada l'any 1980 per tal d'animar la cercavila de foc d'aquesta nit i als anys noranta fou substituida per l'actual. Aquest és l'element de foc més participatiu i esperat de la ciutat de Reus. La cabra de Reus és, juntament amb el Drac de Reus, de la colla dels Diables de Reus. Telèfon: 977345970
Cabró de les Franqueses (el Vallès Oriental) L'any 2005, en el desè aniversari de la colla de diables es va estrenar la nostra bèstia de foc: el cabró de Les Franqueses. Tot i que no l'hem construït nosaltres, hi hem treballat molt (modificacions en els punts de foc, petites reparacions, vestuari...) i ens agrada molt que sigui petita perquè permet que es mogui amb agilitat.
Cabra de Sabadell (el Vallès Occidental) - el naixement d'aquesta colla ha estat un procés transformador al començar l'any 2002 amb una infraestructura petita fins l'any 2008 amb la consolidació d'un conjunt d'entremesos amb músiques pròpies.
Boc Jordiet de Tortosa (el Baix Ebre) - va ser construït l’any 2008 per l’artesà i artista Manel Llauradó i supera els 4 m d’alçada amb la seva totalitat. És propietat de l'Associació Cultural Llampec Nois de Ferreries, els Diables de Ferreries, i surt per les Festes del Barri de Ferreries de Tortosa, pels volts del 23 de juny.