Calendari: Festes de Primavera > Festes del Roser > Festes majors

Festa Major del Roser de Maig a Cerdanyola (Vallès Occidental) - els primers dies de maig. Inclou un programa ple d’activitats culturals, esportives, musicals, gastronòmiques, etc. Amb la missa cantada de la Cruz de Mayo, una tradició medieval de la vall cordovesa de Los Pedroches recuperada a Cerdanyola des de finals dels 80 i un programa complert de festes alternatives. Telèfon: 93 580 8888
Festes del Roser a la Cellera de Ter (la Garrotxa) - el gran gruix d'activitats es concentra durant el cap de setmana del quart diumenge d'abril. Es actualment la festa principal del poble i durant una setmana s'alternen actes de tota mena: esportius, musicals, infantils, culturals, folklòrics i tradicionals. La festa, datada d'abans del 1670, està farcida de revetlles i concerts musicals, de proves esportives, la trobada gegantera, el correfoc de la vigília i l'elecció de la pubilla i l'hereu del municipi. També es fa la Vetlla de la Mare de Déu de Sales, el 24 d'abril al vespre. Telèfon: 972.421.902
Festes del Roser d'Aiguaviva (el Gironès) - es celebra cada 1er diumenge de maig. Entre d'altres activitats, es celebra la Marxa Popular, partit de futbol entre joves i adults, berenar popular, actuació d'havaneres, etc Telèfon: 972.23.50.07
Festa del Roser a Camós (el Pla de l'Estany) - festa molt arrelada a la població i considerada la festa grossa de Camós. El fet que tingui lloc a la primavera, quan el temps és més favorable a sortir, ha fet que la festa de Sant Vicenç, el patró del poble, hagi quedat en un segon lloc. L'ofici solemne musicat que té lloc el diumenge s'alterna d'un any a un altre entre les dues principals esglésies del municipi, la de Sant Vicenç i la de Santa Maria. Les sardanes a la sortida de l'església i una representació teatral són les dues activitats principals d'aquesta festa, que sempre té assegurada una gran participació. És costum de les cases invitar els familiars i amics per aquesta festa a participar dels bons àpats, sobretot rostits, i sobretaules llargues. Més tard el ball acabarà d'arrodonir la festa. Telèfon: 972.573.192
Festes del roser a Penelles (la Noguera) - Festa major amb xerrades, curs de tast de vins, demostració d'amanides, activitats esportives i musicals, etc El dia central és el 3 de maig (o cap de setmana proper) amb elecció d'hereu i pubilla, missa de Festa Major cantada per la coral, i Ball de fi de festa.
Festa major del Roser a Vallfogona de Balaguer (la Noguera) - festa major del municipi, que compta amb el ritu de la plantada del xop.
Festes Patronals a Montitxelvo (la Vall d'Albaida) - se celebren durant el primer diumenge de maig en honor a la Mare de Déu del Roser, Crist del Perdó, Aurora i Puríssima (primer diumenge de maig) de caràcter obert i popular, entre la multitud d'actes cal destacar: la “despertà”, els esmorzars de carrer, les revetles, “els xorrets a l'eixida de la processó” (cohets d'eixida) i la popular “processó de fadrins i fadrines”.
Festa Major del Roser a Cruïlles (el Baix Empordà) - un cap de setmana de maig, amb representacions teatrals, espectacles familiars, titelles, i nit jove. Diumenge, ofici solemne i benedicció de les roses i recital de la Coral Vol d’Oreneta a l'Església, ball de bastons amb els Bastoners del Casal Estel Roig i Gralla de Boix, vermut de Festa Major i sardanes. Telèfon: 972.640.573