Calendari: Festes de Primavera > Festes del Roser > Altres celebracions

Fira del Roser a Maçanet de la Selva (la Selva) - festa local, que es porta a terme a la Plaça de l'Església, i els carrers del nucli antic. És la Festa petita de Maçanet. Durant tot el dia, hi ha diferents parades, on s'hi pot trobar de tot, representació d'oficis antics, també les diverses entitats municipals tenen instal·lades les seves parades, per difondre la seva activitat a la gent que s'hi acosta. Al matí, a la plaça, hi ha una Trobada de Puntaires, i al Camp d'en Cinto (al costat de la zona esportiva), hi ha la concentració de tractors antics. L'entitat amics de l'Esport, instal·la un rocòdrom pels més petits, que hi és tot el dia. Durant tot el dia, hi ha molta gent que passeja pels carrers del poble.
Festa del Roseret a l'ermita de Sant Jordi de Cercs (el Berguedà) - el segon cap de setmana de maig. S'hi fa una gran cargolada popular, des del 1968, que cada any aplega centenars de persones a Sant Jordi. Com a actes paral·lels a la cargolada hi ha trobada de puntaires i ball de gitanes i de bastons.
Capella del Roser a Masquefa (l'Anoia) - A Masquefa també hi havia aquesta devoció i algunes persones expliquen que també hi havia una Confraria del Roser. Segurament que és per això que la Capella del Roser de Masquefa està dedicada a aquesta advocació.
Festa del Roser a Amer (la Selva) - és la festa de benvinguda a la primavera i se celebra el primer diumenge de maig. La vigília, correfoc pels carrers del nucli històric i concert musical a la Sala Polivalent. El diumenge , missa amb acompanyament musical i trobada de colles geganteres (des del 2000) amb els gegants locals, en Climent i la Brígida, com a amfitrions. Plantada, cercavila, dinar de germanor i ball de les colles convidades a la plaça de la Vila. Durant alguns anys va tenir tan d’esplendor com la festa major.