NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes de Primavera > Festes de Sant Isidre > Faves, favetades



 

Sant Isidre és anomenat el "sant favater", doncs en aquesta època de l'any, al camp, és costum fer les favetades, és a dir, menjar les faves que ara estan en el seu millor moment. La dita diu: "Sant Isidre Favater, [a] robar faves qui no en té", contraposada a una altre també comuna: "Sant Isidre Favater, compra faves qui no en té". Al Baix Camp, hi ha una manera de cuinar les faves, anomenada "Faves de Gitano", que consisteix en anellar-les en una tirallonga de filferro com si fos un collaret i coure-les a la brasa.


Sopar de Faves i entrega de les Faves d'Argent a Masquefa (l'Anoia) - Masquefa celebra cada any el divendres d'inici de festes, un sopar popular a base de faves, una favetada. Durant el sopar de faves s'entreguen les Faves d'Argent, un guardó honorífic amb què es reconeix la trajectòria de les dues persones que més han treballat desinteressadament per a la millora cultural, social i esportiva de Masquefa en el darrer any. Poden optar als premis de les Faves d’Argent tots els masquefins i masquefines majors de 18 anys, que no hagin rebut mai el guardó, i que hagin aportat, ja sigui a títol personal o mitjançant una entitat o associació, el seu treball i empenta de forma altruista, voluntària i desinteressada per a millorar les relacions socials, culturals, esportives i col·lectives de Masquefa. Els dies anteriors, per elecció popular, es proposen els candidats i el divendres s'atorga el premi.
Sant Isidre a l'Aleixar (el Baix Camp) - es celebra pels volts del 15 de maig i del sant en diuen Sant Isidre el "favater".

Enviar articleEnviar enllaç




Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org