Ecosistema: Proveïdors > Estris tradicionals per a la festa > El porró

Un porró és un recipient destinat a contenir i servir líquid, normalment vi. Es caracteritza per tenir dos brocs, un més groixut -tradicionalment vertical- que serveix de mànec i també per omplir-lo, i un altre d'inclinat i cònic per on es fa rajar el contingut i que acaba en un petit orifici dissenyat per obtenir un doll prim i constant, ideal per beure a galet. El porró és un símbol tradicional de Catalunya perquè, tot i que la difusió de l'estri ha fet que avui se'l pugui trobar arreu, el porró pren el seu nom d'una antiquíssima mesura catalana per a líquids (sobretot d'oli): un porró era l'equivalent a 0,968 litres. El porró és habitual en àpats col·lectius a l'aire lliure, de caràcter popular i festiu, com per exemple les calçotades, les cargolades, etc.

El porró
El porró com a estri per beure vi encara és vigent. Els puristes del beure ...