Calendari: Festes d'Estiu > Fires i festes gastronòmiques > Fires i festes del tomàquet

Fires i festes destinades a celebrar la collita del fruit de la tomaquera, anomenat tomàquet, tomata, tomaca, tomàtec, tomàtic, tomàtiga, tomacó o domàtiga. Es tracta d'un producte de l'hort provinent d'Amèrica i del que, a casa nostra, n'existeixen centenars de varietats antigues locals.

Fira del Tomàquet del Vallès a Santa Eulàlia de Ronçana (el Vallès Oriental) - “Al setembre el tomàquet té olor i té gust” és la frase amb la qual la fira vol reivindicar el valor del nostre tomàquet. Una fira per retrobar-nos amb sensacions oblidades en formes, olors i gustos de tomàquets.
Jornades Gastronòmiques del Tomàquet al Maresme - els tomàquets del Maresme són objecte d'unes jornades gastronòmiques pròpies que permeten als restaurants oferir als seus clients plats especials elaborats amb aquest producte d'horta que, tot i poder-lo trobar durant tot l'any, té el seu punt d'esplendor quan arriba la calor. Des de mitjans de juliol a finals d'agost, a diferents municipis de la costa: Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Caldes d'Estrac, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar, Vilassar de Mar.
Varietats de tomàquets -web del banc de llavors del Vallès Oriental, amb informació de 24 varietats diferents de tomàquets.

Pa amb tomàquet. Les receptes més senzilles i saboroses de la Mediterrània
Fàbrega i Colom, Jaume / Edicions Cossetània