Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Joan > Remullades amb aigua

La creença que l'aigua té, aquesta nit, propietats especials i virtuts remeieres, ha originat un bon nombre de pràctiques festives basades en el fet de remullar-se tot llançant aigua amb galledes, gibrells i altres recipients, com xeringues. Una vegada encesa la foguera i acabat el sopar, xiquets i joves surten pels carrers a empaitar-se i llançar-se aigua pel damunt, a mode de batalla. En algunes poblacions aquesta aspersió d'aigua és feta des de balcons i finestres, mentre que en altres els participants carreguen les galledes a les fonts públiques, a peu de carrer.

Sant Joan i remullades a Vimbodí (la Conca de Barberà) - en aquesta població és tradició remullar-se amb xeringues i galledes plenes d'aigua durant la festa de Sant Joan.
Altres batalles amb aigua per Sant Joan - la pràctica de remullar-se festivament a cop de galletades (galledes o poals plens d'aigua) també esta documentada a València i Mallorca.
Festa de Sant Joan a Cornudella de Montsant (el Priorat) - un costum associat a aquesta festa és la tradició de tirar-se "galletes" plenes d'aigua pels carrers. Juntament amb l'encesa de fogueres, el tret característic d'aquesta festa és que els participants carreguen les galletes a les fonts del poble i van pels carrers llançant-se aigua. La festa acaba tradicionalment amb l'anada fins l'ermita de Sant Joan de Codolar o en algun indret del massís del Montsant, on es dorm i s'espera que surti el Sol. Un any de sequera l'ajuntament tancà les fonts del poble i des d'aleshores no s'ha recuperat aquesta tradició.
Noche de les remojetes a Viver la vespra de Sant Joan es celebra, encara a l'actualitat, la "noche de los remojetes". Els joves frueixen llançant poals d'aigua a tots aquells qui passen per a on ells estan. A la població veïna de Segorbe es va al riu en colles d'amics per a banyar-se i jugar a mullar-se amb galledes o xeringues plenes d'aigua.
Festa de Sant Joan a Sant Joan de Vilatorrada (el Bages) - cada 23 de juny els vilatorrats fan una rua amb un tractor/barra de cervesa i des dels balcons tot el poble va llençant aigua. Telèfon: 938.764.040
Banyades de Sant Joan a Alacant (l'Alacantí) - a Alacant les fogueres són monumentals i de tipus artístic i s'encenen la nit del 24 de juny. Després de que s'hagin consumit, els assistents demanen aigua als bombers que són allà per evitar que les flames es descontrolin. Comença aleshores una ruixada amb les mànegues d'aigua que els assistents agraeixen. El costum és propi de diverses fogueres.