NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Eloi > Festes de les mules


Diferents poblacions del Vallespir, com Els Banys d'Arles i Palaldà, Arles de Tec o Sant Llorenç de Cerdans, celebren pels volts del 25 de juny la Festa de les Mules, la “Fête des Mulets”. La festa té per protagonistes a aquests animals, fruit del creuament d’un cavall i una somera (mula somerina) o d'un ase i una egua (mula eguina), que durant tants anys van ser indispensables en les tasques de transport a través de la muntanya. Aquest dia es porten les poques mules i rucs que encara queden a beneïr al so de la música de cobla. Els nens i nens desfilen al damunt seu o al davant amb els vestits tradicionals catalans i es ballen sardanes.


La Festa de les mules al Vallespir - la festa de les mules és una festa antiga, que combina pagà i religiós, els homes i mules. Encara no fa algunes dècades, els homes treballaven les riqueses del bosc, de vegades en condicions molt difícils, i l'ús de la mula va ser particularment valuós i apreciat. La festa es celebra per honrar la memòria d'aquests homes i aquests animals. Té lloc el 25 de juny, diada de sant Eloi, protector dels cavalls, mules i rucs i oficis relacionats amb el món equi. Tal i com diu la tradició, tots els camperols mules portaven aquest dia els animals a la parròquia per rebre la benedicció.
Festa de les mules a Arles de Tec (el Vallespir) - es celebra pels volts del 25 de juny. Hi desfilen mules ben guarnides al so de la Cobla i nens amb vestit tradicional. En una emotiva cerimònia, el sacerdot beneirà la plaça de l'església els rotllos, símbol de prosperitat. Aquests animals eren de valuosa ajuda per a l'home, indispensable per a la vida econòmica, que s'utilitzava per al transport de mercaderies a través de senders de muntanya, vigorosos i insegurs.
Festa de les mules als Banys d'Arles (el Vallespir) - festa que ret homenatge a la gràcia de Saint-Eloi, patró dels mulaters al voltant del 25 de juny. La tradició, encara molt viva, és que les mules, els nens i els rotllos, símbols de prosperitat, rebin la benedicció del sacerdot de la nostra ciutat, a la plaça de l'església.

Enviar articleEnviar enllaç



Fêtes et traditions en Pays catalan (1940-1970)
Diversos autors, / Editions Trabucaire
Des dels focs d'estiu (pel solstici d'estiu) fins a les Festes de l'Ós ...


Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org