Calendari: Festes de Tardor > Festes de Santa Bàrbara > Aplecs i altres celebracions

Festa de Santa Bàrbara a Das (la Cerdanya) - festa a la capella de Santa Bàrbara, temple situat en la carretera que porta fins a Urús. Telèfon: 972 890 220
Festes de Santa Bàrbara a Vilafranca de Bonany (Mallorca) - amb diversos actes lúdics, esportius i culturals, entre els quals destaca la tercera edició del Certamen de Cançó, concurs que té per objectiu promocionar nous valors musicals en llengua catalana. L'acte més popular de les festes és la bunyolada de Santa Bàrbara regada amb moscatell per a tothom, que es fa el dia de la patrona, després de la missa, i preparada de forma altruista per la gent del poble. Telèfon: 971.83.21.06
Aplec a Santa Bàrbara de Pruneres, Aj. Montagut (la Garrotxa) - el primer dissabte de desembre, aplec a l'ermita de Santa Bàrbara de Pruneres. S'hi va en colles esmorzar gratuit a tothom, missa en honor de la santa, on es canten els goigs en el seu honor, amb l’acompanyament de la coral parroquial de Montagut i, en sortir, encantaments de coques i sorteig de productes. Es canten cançons tradicionals, dinar de germanor, ball de pagès i jocs de cucanya. En el recinte de l’ermita hi ha paradetes de productes de la zona i artesania i també servei de bar. Cadascú (o cada colla) porta el seu menjar i tot el que calgui (inclòs taula i cadira) i l’organització posa a disposició de tothom dos focs (brasa) per qui ho necessita.