Calendari: Festes de Primavera > Festes del Roser > Aigua de roses

En algunes poblacions la festa compta amb la presència destacada de l'aigua de roses, una aigua que tradicionalment es prepara amb els pètals de les roses de la festa de Sant Jordi, que té propietats benefactores per a la pell i que s'aspergeix damunt d'alguns dels assistents amb unes almorratxes de vidre amb propòsit de benedicció.

Aplec del Roser a La Tossa de Montbui, Aj. Santa Margarida de Montbui (l'Anoia) - se celebra en aquest conjunt romànic del segle XI, l'església del qual està dedicada a la Mare de Déu de Gràcia (la Mare de Déu del Roser només hi té una capella). La mare de Déu del Roser és venerada des del segle XVII. Pujada a peu fins l'església des dels diferents pobles, ofrena de roses, ballada de sardanes, menjada popular, sorteig, concerts, etc Es beneeix el terme des dels quatre punts cardinals amb la pretensió de protegir els seus habitants. A la sortida de missa les majorales reparteixen una rosa beneïda a totes les dones i amb unes almorratxes de vidre bellament guarnides, aspergeixen sobre els pètals de la flor unes gotes d'aigua de roses. Les seves arrels s’originen en la tradició pre-cristiana d’acció de gràcies per l’arribada de les primers collites i el bon temps. És una festa que celebra el pas de les estacions, enmig d’un ambient festiu i familiar. Telèfon: 658560907

Llibre dels secrets d'agricultura, casa rústica i pastoril
Agustí, Fra Miquel / Editorial Alta Fulla