Calendari: Festes de Tardor > Festes de Sant Andreu > Festes de pescadors

En algunes poblacions on fan festa major per Sant Andreu se celebren concursos de pesca, repoblacions de peixos i altres actes a càrrec de les associacions de pescadors de canya locals.

Concurs de pesca de la Festa Major de Sant Andreu a Ivars d'Urgell (el Pla d’Urgell) - se celebra el cap de setmana proper al 30 de novembre.S’hi celebren diverses activitats, com un concurs d’homenatge a la gent gran, missa, tirada de bitlles, partits de futbol, animació infantil... Sant Andreu és el patró dels pescadors i per això també se celebra un concurs de pesca a l’estany d’Ivars, un espai natural que inclou l'estany amb major superfície de Catalunya
Concurs de pesca a l’hamot a Cullera (la Ribera Baixa) Aquest popular concurs de pesca s’anomena així per la grandària de l’ham que es fa servir. Se celebra cada any pels volts del 15 d’agost a les aigües de l’estany de Cullera i està organitzat pel Club de Pescadors Esportius. La competició dura tot el matí i després es fa una processó marítima amb barques, una imatge de sant Andreu i una banda de música pel mig del llac