Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Sant Antoni > Gastronomia de Sant Antoni

Durant els dies que dura la festa és costum elaborar i menjar un seguit de plats propis. La gastronomia santantoniana és feta sobretot a base dels productes del porc, un dels protagonistes de la festa, però també a partir d'altres productes locals i de temporada de cada poble.

Coca de verdures i coca de trampó - menja típica de les festes de Sant Antoni a Mallorca
Les anguiles i Sant Antoni a Mallorca - Per Sant Antoni, als pobles del voltant de s'Alfubera mengen anguiles provinents d'aquestes basses d'aigua. L'anguila és l'ingredient bàsic d'importants plats tradicionals d'hivern (gener i febrer) a Sa Pobla i Muro: espinagada, greixonera d'anguiles, anguiles ofegades, frites... Malauradament les poblacions d'aquest peix es troben en regressió arreu del planeta. El gradient entre l'aigua salada i la dolça és el que caracteritza S'albufera. Hi ha zones d'aigua dolça, altres de salada i a altres llocs de salobrosa... l'anguila tolera tots els gradients, altres peixos no. Aquest gradient és un element clau per la biodiversitat de s'Albufera. A l’hivern l'aigua dolça és la que caracteritza més s'Albufera. De fet, la temporada de pesca de l'anguila va de la tardor a finals de febrer (coincidint amb les tempestes i inundacions -dolces- d'hivern).
Porc de Sant Antoni - Els forners també feien un pa especial pla, amb la figura de la silueta d’un porc i que també es menjava com a homenatge al sant.
La Porquejada a Relleu (la Marina Baixa) - una matança del porc i elaboració popular d'embotits. També hi ha coca farcida, coquetes a la paleta, pericana, etc La festa de sant Antoni del porquet també inclou benedicció dels animals, partida de pilota, encesa de les fogueres, repartiment de la tradicional olleta, etc Telèfon: 626669850
Espinagada d'anguiles de Sa Pobla i Muro (Mallorca) - un dels menjars típics de Sant Antoni a la zona de Sa Pobla i Muro (Illes Balears) es l’espinagada, una coca tapada, al més pur estil del cocarroi, que generalment adopta forma rectangular. Pasta salada és farcida d’espinacs, pèsols, col i altres verdures, condimentada amb força pebre. L’ingredient principal són les anguiles, el bacallà o, de cada cop més, el llom.