NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes d'Estiu > Festes de la Mare de Déu d'agost > Anada a vorera de mar


Celebració consistent en anar amb els cavalls i altres mitjans no motoritzats (a peu, en carro, en bicicleta), des d'una població fins a una platja propera, on els animals són rentats amb aigua de mar, els participants es banyen i es fa un gran àpat col·lectiu a l'aire lliure. Se celebra durant l'estiu en diferents poblacions mallorquines i recorda la data en què, acabades les tasques del batre, els pagesos aprofitaven el dia festiu per anar a mar per refrescar-se i rentar les "bistis".


Anada en carro a cala Marçal, Felanitx (Migjorn) - a principis d’agost. Una jornada tradicional durant la qual els veïns del municipi de Felanitx van fins a la Cala Marçal (Portocolom) en carro, cavall o en qualsevol altre tipus de transport no motoritzat, com bicicletes o a peu. El recorregut és de uns 20km i en arribar els participants prenen un bany i preparen un àpat a base de fideus o arròs. Hi participen una cinquantena de cavalls i una quarantena de carros. L'organitza l'Associació Ases i Someres i se celebra des de l’any 1993.
Anada a la vorera de mar de Pollença a Llenaira - se celebra el 15 d’agost. Els pagesos van a la platja de Llenaira amb els seus carros i cavalls. Allà posen els seus cavalls dins l’aigua perquè es refresquin i prenen un bany. Després fan un àpat tots junts, a base d’arròs brut, que comparteixen amb tots aquells que han sortit de Pollença a peu o en bici per acompanyar-los en aquesta tradició. Ho organitza la Cooperativa Pagesa i l’Ajuntament de Pollença, se celebra des de l’any 2003 i recorda la data en què, acabades les tasques del batre, aprofitaven el dia festiu per anar a mar per refrescar-se i rentar les "bistis".
Anada en carro de Petra a Son Serra de Marina - el tercer dissabte d’agost. Tradicional anada en carro a vorera de mar fins a Son Serra de al terme municipal de Santa Margalida, un poblat costaner on els petrers són gairebé majoria i on antigament s’havien dedicat a l’extracció d’algues. A l’arribada al pinar de Son Serra, la segueix una acampada, ja que l’excursió es perllonga fins diumenge horabaixa. El vespre de dissabte, la música i la bauxa, amb un toc de teatre, marquen la vetlada. Ho organitza l’associació cultural Serra Mamerra.

Enviar articleEnviar enllaç




Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org