Calendari: Festes d'Estiu > Festes de la Mare de Déu del Carme > Altres costums

Festa del Carme
l'Escala (l'Alt Empordà)
L'Escala celebra, cada 16 de juliol, una festa en honor a la patrona de la gent del mar que gira al voltant del passeig anual d'una imatge de la Mare de Déu del Carme, que es complementa amb l'art d'elaboració de catifes de sal de tots els colors i amb un homenatge festiu a la gent gran.

Festa del Carme a Aielo de Malferit (la Vall d'Albaida) - es celebren prop del Portal del Carme on es troba aquest – antic portal d’entrada a la població al recinte murat defensiu primitiu. La processó ací es realitzava a poca nit i la missa es resava en l’església, mentre que al mateix portal anava la gent a la novena.m Aquesta es ve celebrant des del segle XIX, com bé diu un document conservat a l’arxiu de l’església. Telèfon: 962363010
Festes de Sant Pere i la Mare de Déu del Carme a Altea (la Marina Baixa) - Del 29 de juny al 16 de juliol. Es designen unes Dames i Regines de la mar que presideixen tots els actes. Destaquen la entrada de la murta amb dolçaina i tabalet, les regates esportives, el concurs gastronòmic de calderos... L'acte central és la processó amb les imatges de Sant Pere, primer protector dels pescadors locals, i de la Mare de Déu del Carme, que es porten fins la bocana del port, on es llança una corona de flors i 21 salves pirotècniques en honor als que han mort al mar. Antigament les imatges es portaven fins a davant de la Illeta, una petita illa que hi ha a 400 metres de la platja de l'Olla.
Festes del mar a Castelldefels (el Baix Llobregat) - el cap de setmana proper al 16 de juliol. L'acte central de les festes el constitueix el Desembarcament Pirata, que rememora un moment històric de la ciutat quan els atacs dels pirates d'origen berberesc van fer necessari la construcció del castell. A la platja s'escenifica el desembarcament de l'esquadra capitanejada pels pirates Dragut i Otxalí, amb teatralitzacions i focs artificials. També es fa una diada castellera i una sardinada.
Festes del Carme i Marxeranga a El Campello (l'Alacantí) - és una de les festes més importants d'aquest municipi i se celebren des del 1919 per iniciativa de la Confraria de Pescadors creada aquell mateix any. L'acte central és la multitudinària ofrena de flors, la processó marinera i el posterior trasllat de la imatge il·luminada des del Port fins a la seva ermita on es canta la "salve" i es dispara un gran castell de focs artificials. Inclouen una gran quantitat d'actes però destaca la Trobada de Muixerangues a la mar, durant la qual les muixerangues participants fan, en arribar a la platja del Clot de l’Illot, una ronda de figures intercalades i una figura de comiat dins l'aigua.