Ecosistema: Cultura popular > Medicina popular > Remeiers i remeieres

Persones que coneixen les herbes medicinals i altres remeis procedents de la tradició oral i els apliquen sense ésser metges. També coneguts pel castellanisme "curanderos".

Conxita Pijuan i Casadevall - remeiera de Llagostera, també coneguda com la Conxita de les herbes.
Remeiers i remeieres - proposem recuperar de l'oblit els remeis casolans que ens acompanyen al llarg de la nostra vida, i la dels pares, dels avis. Remeis que van de braçet de la cultura popular i les nostres arrels. Però com que en altres geografies aquest esperit també hi és, estem oberts a tothom. Qui sàpiga un remei casolà per senzill que sigui serà benvingut. Aquí difonem tots els remeis que ens arriben, i llibres, documentals, anècdotes, desinteressadament, sense lucre, només pel simple esperit de COMPARTIR.
Grup d’àvies Remeieres de Les Preses (la Garrotxa) - som un grup d’àvies Remeieres que estem ubicades al Baixador de Codella (Parc de Pedra Tosca), a la població de Les Preses. Sis dones que ens uneix l’amor a la natura i el respecta a les nostres mares, àvies i rebesàvies, nodridores i guaridores de les seves famílies. Tots els dissabtes primers i segons de cada mes, organitzem tallers per tal de recuperar i difondre els coneixements antics dels nostres avantpassats, molts d’ells de tradició oral . Telèfon: 636 808 885

Dossier: Metges i curanderos
La necessitat de guarir els mals va fer que apareguessin a les comunitats ...