Ecosistema: Cultura popular > Cultura marítima > Sal i saliners

Ses Salines d'Eivissa i Formentera - part del territori d'Eivissa i Formentera destinat a la producció de sal; conjuntament amb es Freus i el rosari d'illots que els fa de pont d'unió formen una unitat natural i paisatgística de valor excepcional que ha merescut la declaració de Patrimoni de la Humanitat per la Unesco (1999) i de Parc Natural pel Parlament Balear (2001).
Salines de la Trinitat - Infosa - constitueixen l'única salina productora de sal marina de Catalunya. Es troben al delta de l'Ebre i són explotades per Infosa, una empresa que n'extreu una mitjana anual de 80.000 tones de sal marina que posteriorment converteix en tot tipus de sals. Estan situades a l'extrem sud del Delta de l'Ebre, a la península dels Alfacs i ocupen una extensió aproximada de 1.000 ha. Cada any s'hi extreuen prop de 25.000 tones de sal exportades en part al nord d'Europa. Entre els tipus de sal més apreciats que s'hi produeixen destaca la Flor de Sal. Es tracta d'una sal pura, recol·lectada segons tècniques tradicionals. Té un sabor subtil a violetes i un delicat olor marí.
Alfolí de la Sal - Museu de l'Escala - és un edifici construït prop de la platja de l’antic port, al carrer Alfolí, número 6. Malgrat que la llinda del balcó principal porta la data 1697, la seva funció com a Alfolí o magatzem de sal comença el 1716. L’Alfolí era l’antic magatzem de sal, quan aquesta era monopoli reial. La sal arribava per mar en grans vaixells de cabotatge, es guardava a l’Alfolí i es distribuïa al pobles de l’interior, fins a la fi del monopoli de la sal, l’any 1869. Telèfon: 972.059.823

La sal, regal de la mar
Diversos autors, / Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera