Ecosistema: Protagonistes > Colles, comissions, confraries > Comissions falleres

Falla plaça Les Dies de Carcaixent (Ribera Alta)
Falla Baix la Mar de Dènia (Marina Alta) - web oficial d'aquesta falla de Dènia.
Falla Tres Forques - web de la comissió fallera número 146 de la Junta Central Fallera
Falla Benicarló (el Baix Maestrat) - La primera de la ciutat aglutina al seu sí gent de totes les edats que treballen amb il·lusió per aquesta entitat que va donar el pas definitiu en l'assentament a Benicarló de la festa fallera.
Falla El Caduf de Benicarló (el Baix Maestrat) - rememorant el Benicarló d'antany, veiem que l'any 1927 i posteriorment l'any 1935 hi ha vestigis que haguera inicis de falles. Va ser en este últim any, 1.935, quan els llauradors de Benicarló formen una comissió i munten un simulacre de Falla, que va tindre gran ressonància en tota la comarca.
Falla El Grill de Benicarló (el Baix Maestrat) -l ‘any 1978 un grup de veïns del bloc dels caps de familia, -igual que anteriorment havien fet altres 3 falles- van decidir fundar una falla per a seguir la tradició valenciana que des de feia 5 anys havia arribat a Benicarló de mans de la falla del carrer Benicarló de Valencia que havia decidit fer fallera major de la seva falla a la regina de les festes, Lupe Castelló, del nostre poble i president d’honor al alcalde Cristobal Colón. Els fundadors d’aquesta falla van buscar socis i van decidir construir i plantar ells mateix, al any 1979, la primera falla i van seguir la tradició en anys posteriors. Des de l'any 2007 han recuperat la tradició de fer una cordà de falles.
Falla L'Embut de Benicarló (el Baix Maestrat) - web d'aquesta falla.
Falla Mercat Vell de Benicarló (el Baix Maestrat) - web d'aquesta falla.
Falla La Carrasca de Benicarló (el Baix Maestrat) - la falla La Carrasca està formada majoritàriament per gent de Benicarló, però també hi ha gent vinculada de fora de la nostra població, inclús de la província. Fundada en 1980, té per això moltes anècdotes i experiències, bones i roïnes com en les millors cases. Fundada en 1980, la seua ubicació ha canviat en alguna ocasió per motius diversos, però el seu lloc principal està en l'encreuament entre els carrers Doctor Pera, Mestre Serrano i Puig de la Nau. Fan Correfoc i cordà.
Falla La Barraca-Mallols de Benicarló (el Baix Maestrat) - la falla de la brusa de quadres, la del mocador crema, la del convent... la falla número 9. Corria l'any 1981. Ildefonso García, Antonio Alberich "Pecho", Joaquín Marqués "Granero" i José Salas Esparza van començar la història de la nostra falla recaptant socis pels diferents carrers que comprenen les rodalies i proximitats del convent de Sant Francesc i l'avinguda del Maestrat. Ells van aconseguir el suport d'apenes un centenar de veïns, suficients per a dur a terme la plantà de la primera falla: una barraca l'interior de la qual es podia visitar, anomenada "El pardal de l'horta".
Falla El Campanar de Benicarló (el Baix Maestrat) - El campanar es una falla de Benicarló jardins de flors, roses, calavells, que s'en cuiden i se reguen tots els anys. El dia de sant Josep a la mare de Déu les falleres molt gracioses li ofrenen ramets de flors.
Falla Els Cremats de Benicarló (el Baix Maestrat) Els vuit amics que van encendre la flama de la nostra falla, encara no tenien quinze anys quan van invitar a participar a tots de la seua idea innovadora de fer i viure les falles. Des d´aquella primera aparició de la jove comissió, que coneguda per tots com la falla "dels xiquets", volia renovar i demostrar que la festa fallera estava molt viva a Benicarló.
Falla Nou Barri de Benicarló (el Baix Maestrat) - falla fundada l'any 2007 per un grup d'amics fallers.