Calendari: Festes de Tardor > Altres festes de setembre > Aplecs i romeries

Romeria de la Mare de Déu dels Lliris a la Font Roja d'Alcoi (la Vall d'Albaida) - l'acte principal és una romeria que arriba a ajuntar a 10.000 alcoians en les proximitats del santuari. Aquesta romeria se celebra el tercer diumenge de setembre sent precedida per una ofrena de flors i missa solemne la vespra en honor a la seua santa patrona i alcaldessa.
Missa de l’alba a Blanes (la Selva) - el darrer diumenge de setembre. Missa que se celebra a les 7 del matí, durant l’aurora, a la platja que hi ha al costat de sa Palomera. Té la particularitat que l’altar és damunt una barca de pescadors i que es desenvolupa al mateix temps que el Sol va sortint per l’horitzó. Assenyala el començament del curs per a les parròquies de la ciutat i és una de les més concorregudes de l’any. Acabada la missa se celebra un esmorzar compartit amb el que cadascú ha dut de casa seva.

La Font Roja. Guia per a la visita: flora, fauna i patrimoni
Diversos autors, / Publicacions de la Universitat d'Alacant