Ecosistema: Protagonistes > Nans, cabuts i capgrossos > Nans

Figures en les que el portador s'hi encabeix a dins i mira per una finestreta situada al front o al barret. Produeixen l'efecte d'un personatge estrafet de mida reduïda.

Nan Cu-cut i capgrossos de la Plaça Nova de Barcelona - el Cu-cut de la Plaça Nova és un nan molt singular, de gran tamany i que és portat com un gegantó. L'original va ser construït a Olot el 1907, la figura actual és del 1986. Representa el popular personatge de la revista satírica del mateix nom que es publicava a Barcelona a principis del segle XX. Telèfon: 93 426 12 15
Nans de Manresa (Bages) - compten amb vuit figures, de les quals sis són les tres parelles que possiblement es van fer a finals del segle passat. Des del 1989 tenen vestits nous. Aquestes figures són de cartró-pedra, pesen 25 kg. cadascuna i tenen una música i ball propis que acostumen a ballar els dies de la Festa Major i de la Llum. L'altra parella es va fer nova l'any 1989 i és una rèplica idèntica de les figures velles, fabricades, però, amb fibra de vidre. Telèfon: 93 873 93 66
En Miquelet Es Salero de Maó (Menorca) - nan que representa un graller i que és portat per la Colla de Geganters de Maó.
Nan Lagarto de la Barceloneta, Aj. Barcelona (el Barcelonès) - representa un general francès que acompanya el canó de la Barceloneta els dies de la festa major d'aquest barri marítim de Barcelona, que se celebra pels volts del 29 de setembre, diada de Sant Miquel. Es va presentar la diada de Sant Miquel del 2011 en motiu de l'aniversari de l'Associació de Geganters, Grallers i Bestiari de la Barceloneta, i va ser construït per Xavier Jansana i Font.

10 anys d’En Miquelet Es Salero
Villalonga Coll, Miquel / festes.org