Calendari: Festes d'Hivern > Festes dels Reis d'Orient > Altres focs de Reis

Baixades de torxes a les pistes d'esquí - les pistes d'esquí del Pirineu català organitzen baixades de torxes i espectacles pirotècnics que precedeixen l'arribada de Ses Majestats. Acabada la jornada d'esquí, moltes estacions (Boí Taüll, Baqueira Beret, Espot Esquí, Port Ainé, Núria, Masella i Molina i totes les pistes de GrandValira) organitzen baixades de torxes i espectacles pirotècnics, amb xocolatades infantils i coca a peu de pistes. A les pistes, els Reis arriben amb esquís acompanyats per un seguici d'antorxes, amb helicòpter o amb màquines de neu. Moltes d'aquestes celebracions compten amb la participació dels diables locals. Telèfon: 93.416.01.94
Focs de Reis a Catí (l'Alt Maestrat) - a Catí, al País Valencià, la nit del 5 de gener encenen les foguerades fetes d'argelagues. "Les argelagues s'encenen després del toc de campanes de les set de la vesprada en presència de tota la família. Els xiquets del poble recórren i salten totes les foguerades del poble una per una. Els reixos en veure les argelagues enceses venen al poble i dipositen aquesta mateixa nit els seus regals".
Baixada de torxes de Reis a Castellvi de la Marca (l'Alt Penedès) - cada 5 de gener Ses Majestats els Reis d’Orient, després de viatjar durant molts dies, arriben al Castellot, el punt més emblemàtic del municipi. Un cop arribats allà, baixen per la muntanya il·luminats amb el foc d’unes torxes. Els millors llocs per veure’ls baixar són la cruïlla de Cal Noia i darrera l’església de la parròquia de Sant Sadurní. Seguidament, té lloc la cavalcada pels nuclis del municipi. La primera parada és al Maset dels Cosins, a la Societat. Posteriorment van fins a les Cases Noves de Cal Marques on es paren a recollir cartes i estar amb els nens i nenes al Centre Polivalent i finalment, es dirigeixen fins a la Múnia on Ses Majestats fan el parlament a l’Ajuntament i a continuació van a la Societat Cultural la Munienca per parlar i passar una estona amb tots els nens i nenes.
Arribada dels Reis d’Orient a Núria-Queralbs (el Ripollès) - el 5 de gener a la nit se celebra l'arribada dels Tres Reis d'Orient, que arriben esquiant per les pistes d'esquí de Núria, precedits de patges amb torxes. En arribar al Santuari són rebuts pels nens i nenes que hi arriben utilitzant el tren cremallera que surt de Queralbs. Amb les cartes entregades, tots plegats tornen a baixar al poble i reis i patges recorren la localitat amb les seves carrosses. Els Reis d'Orient viatgen en un vagó que és una peça històrica, reservada per a comptades ocasions.