Calendari: Festes d'Hivern > La Candelera > Altres celebracions cíviques

Celebració del naixement d'Antoni Maria Alcover - celebracions dedicades al naixement de mossèn Antoni Maria Alcover, que va néixer a Manacor el 2 de febrer del 1862. El passeig de na Camel·la de Manacor acull cada any la tradicional ofrena floral davant del monòlit que recorda l'eminent filòleg que dedicà tota la seva vida al Diccionari Català-Valencià-Balear, que no pogué veure acabat i que va arribar a bon port gràcies a la tenacitat de Francesc de Borja Moll, el seu fidel col·laborador. Hi participen nombroses entitats, com la Institució Pública Antoni Maria Alcover, l’Ajuntament de Manacor o el Consell de Mallorca. A l’acte, que compte amb la presència de familiars del filòleg, es fa sempre una crida en defensa de l’ús de la llengua catalana, especialment entre els joves.
Actes de commemoració del naixement de Pep Ventura - Figueres celebra cada any diversos actes per commemorar el naixement del seu músic i compositor més cèlebre, Pep Ventura, el 2 de febrer de 1817. S'hi fan concerts commemoratius, xerrades, ofrenes i parlaments al monument que té a Figueres, etc De família empordanesa, Pep Ventura va néixer accidentalment a Alcalá la Real (Andalusia), on el seu pare havia estat destinat, però ja de ben jove va tornar a Catalunya. Pep Ventura consolidà la sardana llarga i reformà la formació de la cobla, donant-li amplitud. Pel seu caràcter públic i la seva celebració al aire lliure, les sardanes llargues i les farandoles van esdevenir un símbol republicà i van ser molt promocionades durant el Sexenni Revolucionari.