Dijous, 2 de maig de 2024 | Celestí    cerca       subscriu-te
Ecosistema: Protagonistes > Colles, comissions, confraries > Confraries bàquiques

Les confraries bàquiques o víniques són organitzacions destinades a donar a conèixer tot el coneixement associat a la cultura del vi. Són hereves d'institucions medievals amb les mateixes funcions i objectius.

Confaria del Cava Sant Sadurní - associació sense afany de lucre, dedicada a la divulgació i la promoció genèrica del Cava, un dels productes del nostre país que més prestigi i renom ha assolit en el mercat vitivinícola mundial. Des del 1979, any de la seva fundació, la confraria ha fet possible amb les seves iniciatives i els seus més de mil confrares, que la denominació Cava tingués difusió tant en l'àmbit nacional com internacional. Telèfon: 93.891.28.03
Confraria dels Vins del Bages - neix l’any 1998, de la mà d’un conjunt de persones amb la vinculació entre elles de l’afecció per la cultura del vi i de l’estima pels nous vins de la comarca, que havien obtingut, tres anys abans, la tan desitjada denominació d’origen. Aquesta és una associació amb un caire lúdic i de promoció. Es celebren reunions de socis amb una freqüència periòdica, amb la finalitat de tastar, comentar i conèixer els diferents vins que s’ofereixen al mercat. Telèfon: 93.874.82.36
Confraria Als Templeres de la Serra de Banyuls - aquesta confraria bàquica nordcatalana va ser creada als anys 60 pel doctor André Parce. Aquest últim va ser alcalde de Banyuls sur Mer l'any 1953 i director de la Cooperativa de Banyuls: “Templers”. Telèfon: 06.26.89.45.15
Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol de l’Empordà - una entitat cultural, sense afany de lucre, que té per objectiu donar a conèixer els vins de l’Empordà, promoure el coneixement de l’art de la degustació, difondre la cultura del vi i fomentar les relacions d’amistat i convivència entre els homes.