Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Joan > Revetlles

Sant Joan a Artés (el Bages) - En aquesta localitat la revetlla de Sant Joan se celebra amb petards, música i foguera fins a la matinada, però té alguns trets que la singularitzen, com la sortida i ball d’una bèstia del tipus mula guita que escup foc per la boca, i un ball de bastons amb foc, en què els balladors duen bengales sortidores tipus Patum al cap. També es fa un correfoc i l’encesa del campanar. Una de les revetlles més reeixides de la Catalunya Central.
Revetlla de Sant Joan a Igualada (l'Anoia) - al vespre a la plaça de l'Ajuntament, rebuda de la flama del Canigó, lectura del manifest, espadat d'homenatge dels Moixiganguers i repartiment del foc; sopar popular; correfoc i concert de revetlla i fi de festa amb gresca catalana.
Folc de Sant Joan a Girona (el Gironès)
Revetlla Popular de Sant Joan a Arenys de Mar (el Maresme) - una de les revetlles més reeixides del Maresme, que cada any aplega molta gent a la platja de la Picòrdia. Les festes es complementen amb un Fira de Dibuix i Pintura, l'arribada de la Flama del Canigó, l'encesa de fogueres i la Fira Artesanal del Solstici d'Estiu.
Revetlla popular d'ERC-Eixample (Barcelona) - revetlla popular el 23 a la nit, amb sopar i ball.
Revetlla de Sant Joan al Poblenou de Barcelona (el Barcelonès) - festa del barri de La Plata, amb concerts i foguera. AP Octubre-Casal Independentista del Poblenou i la Comissió de Festes del barri de La Plata.
La Revetlla de l'Onyar a Girona (el Gironès) - revetlla de Sant Joan als jardins de Fontajau, amb una nit plena de concerts de grups de la ciutat de Girona, percussió i un espectacle de foc preparat especialment per la nit més llarga de l'any.