Ecosistema: Protagonistes > Colles, comissions, confraries > Confraries i Germandats

Les confraries són associacions religioses integrades, generalment, per laics però sota un patronatge religiós, creades amb finalitats pietoses, benèfiques i assistencials. Les confraries naixen, a la baixa edat mitjana, vinculades al món gremial i corresponen als diferents oficis. Més tard apareixen les confraries vinculades a una devoció específica: un sant o una santa, una advocació de Crist o la Mare de Déu. Algunes confraries van assolir a Catalunya una extraordinaria difusió com, per exemple, les dedicades al Santíssim o a la Mare de Déu del Roser. Quant a les confraries penitencials, vinculades a la celebració de la Setmana Santa, a la tradició catalana són característiques les confraries de la Sang.

Reial Germandat de Jesús Natzarè de Tarragona (Tarragonès) - una de les entitats amb més pes dins de la Setmana Santa de Tarragona, fundada l'any 1903 per l'arquitecte en Ramon Salas i Ricomà.
Germandat Sant Ecce Homo de Tarragona (Tarragonès) - web oficial d'aquesta germandat.
Confraria del Sant Sepulcre de Benifaió (Ribera Alta)
Cofradia de Ntra. Sra. de los Dolores d'Elx (Baix Vinalopó) - història d'una de les confraries amb més tradició de la Setmana Santa d'Elx. Almb la Mare de Dèu de les Bombes i la Trencà del Guió.
Hermandad y Cofradías de Nazarenos de la Flagelación y Gloria Nuestra Señora de la Esperanza - pàgina d'aquesta confraria que participa en les processons de la Setmana Santa d'Elx. Amb la història, organigrama i activitats...
Confraria del Sant Sepulcre de l'Alcúdia (València)
Confraria Santíssim Crist de la Fe de l'Alcúdia (València)
Llistat de totes les confraries participants a la Setmana Santa de Oriola
Pontificia y Real Hermandad y Confraría de Nazarenos de Nuestro Padre Jesús del Gran Poder y María S - web d'aquesta confraria de la ciutat de Barcelona que participa en diverses processons al llarg de l'any. Telèfon:  93.317.31.45
Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari - web d'aquesta confraria de Reus.
Hdad. Stmo Cristo Redentor y Ntra. Sra. de la Soledad de Badalona -web d'aquesta germandat que organitza la processó de divendres sant i que també perticipa en la processó de la Verge de Fàtima al maig i en la de Corpus de Santa Coloma de Gramenet. Telèfon: 93 399.79.75
Confraria de la Soledat d'Ontinyent (la Vall d'Albaida) - la lloable confraria de la Soledat va ser refundada l’any de 1998, per més que participà per primera vegada en les processons de la Setmana Santa de 1999.
Confraria de la Mare de Déu del Claustre de Solsona (el Solsonès) - web de la Confraria del Claustre. La Mare de Déu és la patrona de Solsona, símbol de la ciutat i centre de devoció no solament dels solsonins sinó arreu del nostre pais. Amb informació tant de la imatge com del seu entorn i el seu Santuari. Telèfon: 973.48.04.72
Confraria del Silenci "Pas de la Soledat" de Bellreguard (la Safor) - weblog d'aquesta Confraria de Setmana Santa de la localitat de Bellreguard a la comarca valenciana de La Safor, fundada l'any 1954. Telèfon: 658.90.54.71
Confraria del Silenci "Pas de la Soledat" de Bellreguard (la Safor) - lloc web de la Confraria del Silenci "Pas de la Soledat", confraria de Setmana Santa de la localitat valenciana de Bellreguard, a la comarca de La Safor. Telèfon: 658.90.54.71
Cofradía 15+1 de L'Hospitalet de Llobregat (el Baix Llobregat) - realitza 9 processons a la Setmana Santa. També participa en altres actes com trobades, pregons, certamens... Telèfon: 934385240
Hermandad Nuestra Señora del Rocío Pastorcillo Divino - ens dediquem a la realització de la "Romería de la Virgen del Rocío" a Catalunya, així com actuar amb el "Coro Rociero" que tenim i altres activitats relacionades. Telèfon: 934406616
Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona (el Gironès) La Junta de Confraries de la Setmana Santa de la ciutat de Girona té encomanada, des de l’any 1946, l’organització d’un conjunt d’actes que es desenvolupen durant la Setmana Santa. La web inclou el programa d'actes, fotos, contacte...
Germandat de Jesús Natzarè de Tarragona (web no oficial) - dades i bibliografia (amb el text dels articles) de la Germandat de Jesús Natzarè de Tarragona, fundada l'any 1903.

Les confraries barcelonines, ahir i avui
Comellas i Cuadern, Teresa María / Ajuntament de Barcelona