Ecosistema: Institucions > Recerca i documentació > Associacions culturals

Carrutxa - associació creada el 1980 a Reus dedicada a l'estudi i la difusió del patrimoni etnològic i les pràctiques de cultura popular. Els seus àmbits de treball són: les festes populars, el cançoner i la música tradicional, les danses, els balls parlats i el teatre de carrer, els diables, els gegants, els nans i el bestiari festiu, el treball i l'activitat productiva, els oficis artesans, les creences i la religiositat popular...
Grup de Recerca de Cultura Popular de Ponent - organització que té per objectius potenciar la nostra cultura popular i recuperar les nostres tradicions perdudes des d'una òptica seriosa i alhora lúdica
Salpassa - web d'aquest Grup d'Investigació, Restauració i Difusió del Folklore Tradicional del Campello (Alacant) Telèfon: 965632629
Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa (GRFG) - grup que té per objectiu treballar i aprofundir en els diferents àmbits de la recerca de caràcter folkllòric a l’àrea d’influència a la comarca de la Garrotxa, especialment en tres grans àrees de treball: Cançons i Tonades (Etnomusicologia), Llegendes i Rondalles (Literatura oral), Danses i Entremesos (Dansa). Telèfon: 972 693 485
Associació d'Estudis Fallers (ADEF) es va crear l'any 1990 amb l'objectiu de promoure i difondre la investigació i els estudis sobre les Falles des d'una perspectiva científica que aborda la festa en les seues múltiples dimensions (social, històrica, antropològica, artística, literària, cultural...). L'ADEF està constituïda per una vintena de professors universitaris, llicenciats i professionals que duen a terme la seua activitat en diferents camps i disciplines.
Anjub - grup de recerca de cultura tradicional i popular de Cambrils.
Adifolk - Associació per a la DIfusió del FOLKlore - entitat de serveis sense ànim de lucre que té per objectiu fonamental potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i també donar a conèixer a Catalunya el folklore d’altres indrets del món, mitjançant diferents intercanvis culturals. Telèfon: 933 025 017
Associació Conèixer CATalunya-ACCAT - associació sense ànim de lucre que proposa subsanar la contradicció que representa dir-se o considerar-se català sense conèixer, assumir i fer propi el llegat de Catalunya, sigui territorial, històric, lingüístic, econòmico-social, cultural... Té com a objectiu aconseguir que la ciutadania en general, i sobretot la gent jove coneguin el patrimoni de Catalunya en el seu conjunt i prenguin consciència que es tracta d'una herència que han de millorar i fer seva responsablement. Des del web de l'ACCAT podreu conèixer les activitats que duu a terme l'entitat, com ara cursos d'història de Catalunya per a universitaris, per a entitats, exposicions de cartells de pintura i de dibuix, els llibres que hem editat així com diversa informació sobre història, etc. Telèfon: 93.412.57.33
Associació Cultural Ramell - l'Associació Cultural Ramell treballa per la recopilació, revitalització i difusió de músiques, balls i danses del nord del País Valencià. Telèfon: 653232337
Associació Cultural els 3 Mosqueters - recercar elements pirotècnics perduts, buscar balls folklòrics que s’havien ballat, ajudar en el que faci falta a millorar la nostra cultura, i això si... sempre amb bon humor. Telèfon: 679.76.03.12
Col·lectiu Obaga El Col·lectiu Obaga és una finestra al món rural i tradicional català. Músiques i col·leccions per compartir. Una associació sense afany de lucre pensada per oferir diferents serveis i recursos, a totes aquelles persones, de qualsevol edat i condició, sensibles al medi rural. El Col·lectiu Obaga vol difondre i promocionar activitats i treballs de tothom que tingui interès en compartir les seves inquietuds, experiències i esforços pel manteniment de la identitat i la memòria de l’àmbit rural, cultural i tradicional català. Telèfon: 93.855.02.14
Associació Amics de la Mar de Menorca - associació sense ànim de lucre dedicada a la divulgació i conservació del patrimoni marítim de l'illa de Menorca, com poden ser els seus bots i llaüts, i la navegació amb vela llatina.
Associació Cultural Joan Amades - aquest indret s’ha estructurat amb dues finalitats. Donar a conèixer la figura i fer difusió de l’obra del folklorista Joan Amades i Gelats (1890-1959), objectiu primordial de l’associació. Publicitar la vida associativa i les activitats que du a terme la nostra associació des del 1995 fins avui, edicions d’inèdits, reedicions, premi Joan Amades de Cultura Popular, etc. Si voleu, podreu conèixer a fons la biografia i bibliografia del folklorista. També hi trobareu articles, conferències, exposicions, material didàctic al voltant de l’univers Amades.
Associació Cultural Rebombori Digital (Festes.org) - entitat que té per missió contribuir al coneixement i difusió de la diversitat de les celebracions festives populars i del conjunt de la nostra cultura popular i tradicional. La seva principal activitat és gestionar l'espai telemàtic Festes.org.
Associació Músics per la cobla - entitat cultural (associació) sense ànim de lucre que té com a finalitat preservar i difondre la música catalana i, molt especialment, la música per al conjunt cobla, una formació autòctona de Catalunya concebuda durant la primera meitat del segle XIX i en la que hi conviuen instruments tradicionals i simfònics. A l’apartat Arxiu hi trobareu la relació de les partitures que Músics per la Cobla té en el seu Arxiu, així com informació sobre els seus compositors.

Amades
Calvo Calvo, Lluís / Edicions de Nou Art Thor