Calendari: Festes d'Hivern > Carnaval > Teories sobre el Carnaval

Dossier electrònic sobre El Carnestoltes - ampli document que permet baixar-se trossos de llibres que esxpliquen temes relacionats amb l'origen, significats i peculiaritats del Carnestoltes a Catalunya. Elaborat per les Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Telèfon: 934 022 545
Guia de lectura sobre el Carnestoltes - espai web que recull llibres i enllaços relacionats amb la festa de Carnaval a casa nostra. Elaborat per la Biblioteca de la Vila de Gràcia.
Especial Carnaval a Lamalla.net - inclou una secció amb una explicació de les tradicions associades a la festa i una secció amb molts enllaços a Carnavals d'arreu.
Carnaval-Carnestoltes - pàgina de Garnonuna.com amb una explicació sobre l'origen d'aquesta festa i la seva relació amb la Quaresma.
Del dijous llarder o gras, al dimecres de cendra - text sobre el Carnaval de garonuna.com que inclou una llista de les poblacions més característiques en la celebració dàquesta festa.
Cuina de Carnaval - receptes de les festes de Carnestoltes, temps de disbauxa i de joia collectiva. Xatós, truites, merengues, coques de llardons, de cireres... són part d'un receptari en què trobem plats típics de Carnestoltes barrejats amb altres que caracteritzen la cuina de Quaresma.

Carnaval, la festa invisible
Fornés Garcia, Josep / Gracianet.org