Ecosistema: Protagonistes > Música vocal > Cors de Clavé

Conjunt de societats corals hereves de les que va fundar Josep Anselm Clavé durant el segle XIX (a partir de 1850) per tal d'elevar la cultura dels obrers mitjançant la música i el cant. Es tracta de les societats corals o cors que formen part de la Federació de Cors de Clavé, que agrupa actualment unes 160 societats corals i 5.000 cantaires.

Societat Coral La Maquinista de Santa Coloma de Cervelló (el Baix Llobregat) - va néixer tot just a inicis del segle XX. Des dels primers moments el mestratge d'Anselm Clavé va imprimir el caràcter d'aquesta entitat, restant de les hores ençà afiliada a la Molt Il·lustre Federació de Cors Clavé de la qual és una de les entitats senyeres.
Federació de Cors de Clavé - organització que representa el conjunt de societats corals fundades per Josep Anselm Clavé durant el segle XIX per tal d'elevar la cultura dels obrers mitjançant la música i el cant. Telèfon: 93.319.97.77
Secció coral de la Societat Coral la Concòrdia de Cabrils (el Maresme) - l'any 1891 es va fundar la Societat Mutual La Concòrdia, que posteriorment va transformar-se en el Centre Cultural i Recreatiu de Cabrils.
Coro de Tiana. Societat Coral Juventut Tianenca de Tiana (el Maresme) - fundada l'any 1903 és l'entitat degana de la vila. L'associació segueix les directrius de la Federació de Cors de Clavé, on està afiliada. L'entitat comença la seva història centenària de la mà dels seus fundadors Josep Maurell, Peret Artusa i l'Orfeó Tianenc, una coral formada només per homes. L'any 1977, les dones s'incorporen a la societat i formen la coral mixta Telèfon: 639268629

Josep Anselm Clavé: una vida al servei de la cultura i la llibertat
Canadell Rusiñol, Roger / Editorial Comanegra