Ecosistema: Protagonistes > Música instrumental > Grallers

Grallers.cat - el món graller a la xarxa, discografia, bibliografia, músiques, luthiers, etc actualitzada i promoguda pels Grallers de la Torre.
Els Joncs, grup de grallers i timbalers del Jonquer - grup de grallers del Jonquer, Les Planes d'Hostoles (Girona). Animació assegurada. Música tradicional i actual.
Associació Grallers de Bellvei - associació cultural sense ànim de lucre que té com a objectiu la promoció de la cultura i les tradicions populars. Està formada per un grup de grallers, nans, cap-grossos i La Dona d'Aigua.
Partitures per a gralla - una bona col·lecció de partitures baixables per a fer sonar la gralla, ordenades per categories: ball de bastons, ball pla, bestiari, bolero, dimonis, gegants i nanos, havanera, jota, masurca, passacarrers, peces de concert i un llarg etc.
Grallers grillats - els Grillats sóm una colla amateur constituïda al Barri de Sants de Barcelona al 1.991, i que hem fet una mica de tot: gegants (bàsicament), castells, balls de gralles, animació i cercavila, esbarts, tallers de gralla, col.laboracions amb altres formacions (grup Gall Fer de cançó de taverna)... etc. Telèfon: 609 707 676
Els Groullers - grup folk format l'any 1996, a partir de l'experiència en l'acompanyament de gegants (Amics del Gegants de Sarrià de Ter) i l'animació de carrer (Gas Boig). Especialitzats en un repertori de ball de gralles, amb percussions de caixa i tabal i una mica de coixí harmònic (acordió diatònic), han incorporat nous instruments evolucionant l'eix central cap a una Cobla de Tres Quartans. Telèfon: 658.837.826/972.492.980
Ganxets, grallers del Baix Camp - grup que neix l’any 1990 a Reus amb membres provinents de formacions musicals diverses. Actualment, estem formats per músics vinculats a la recerca i pedagogia de l’instrument, apostant per la recuperació de les gralles llargues –amb fort arrelament a Reus– i en la conservació i difusió del repertori de l’època daurada de la gralla s.XIX-XX. Telèfon: 977.31.49.26
Grallers de Matadepera (el Vallès Occidental) - els Grallers de Matadepera som un grup d'amants de la música d'arrel tradicional que manifestem les nostres aficions tocant un instrument anomenat gralla.
Grallers de la Nau - des de la creació de la colla hem anat avançant amb tècnica i interpretació, i al mateix temps hem ampliat el repertori a d'altres camps a part del món dels gegants: cercaviles, festes tradicionals, fires... Telèfon: 93.885.60.36/660.13.67.92
Grallers del Campanar de Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès) - fundats l’any 1992, hem fet sonar la gralla arreu de Catalunya i també fora de les nostres fronteres, tot intentant que la gent conegui millor aquest instrument per així contribuir a dignificar-lo. Telèfon: 660.18.16.50
Els Vernets. Grallers de Vilafranca - colla formada l'any 1980, ès el grup que grallers dels Castellers de Vilafranca. Ha participat a moltes festes d'arreu de Catalunya i d'arreu del mónl, acompanyant tota mena de balls populars i entremesos, i fent concerts i balls de gralla. Telèfon: 93.892.21.80
Grallers de l'Acord de Vilanova i la Geltrú - grup estable des de l’octubre de 1979, època en que les gralles no ocupaven encara dins el panorama i els ambients populars el lloc i la utilització escaients. Des de la seva formació, aquest grup, ha compaginat la recerca i adequació del material tradicional amb adaptacions per a gralla de nous ritmes i possibilitats harmòniques i melòdiques. Telèfon: 93.893.24.06/616.148.549
La Dual d'Esparreguera (el Baix Llobregat) - formació nascuda l'any 2002 a Esparreguera i que compta amb un repertori de peces ballables, relacionades amb el món casteller, de cercavila i de concert. Telèfon: 639.44.24.71/629.25.71.32
Grallers La Tarota de Salou (el Tarragonès) - els Grallers La Tarota som una típica formació de tres gralles i un timbal. Ens formem a finals de 1988 en la capital de la Costa Daurada i, actualment, seguim sent els degans de l'instrument a Salou.
Grallers de la Torre, Torredembarra (el Tarragonès) - informació sobre el grup i els seus components, història, informació sobre la gralla, discos, llibres, MIDI, MP3, enllaços,
Grallers "Els bordons" - el grup que neix l'any 1989, moment en el qual l'oferta grallera a Tarragona tot just es començava a diversificar. Actualment, la formació que ofereix aquest grup consta de cinc músics: tres gralles, un timbal i un timbal base. Telèfon: 609.234.740
Pentagralla, grup de grallers - Pentagralla és el fruit de deu intensos anys acompanyant als Gegants de Reus, fins que un dia de juny del 1998, vàrem prendre la decisió d'acompanyar al gegant Carrasclet. També fem cercaviles, concerts, balls, i acompanyaments a altres elements festius d'altres localitats, sempre amb un esperit diferent, amb peces que s'escapin una mica del repertori habitual dels grups de grallers però sense deixar de banda les tonades tradicionals.
Grallers de La Clau d'Esplugues de Llobregat (el Baix Llobregat) - grup de grallers que fa cercaviles (i tot el que faci falta per animar una bona festa), Ball de gralles (per a tots els gustos) i Ocasions especials (interpretant cançons en marxes nupcials, cançons guanyadores de certàmens) Telèfon: 93.372.70.44
Grallers la Pesigolla - els grallers de la Plaça Nova neixen el 1983 amb el nom de La Pessigolla per acompanyar musicalment els Gegants de la Plaça Nova i l'Esbart Català de Dansaires, d'aquesta manera des del seu començament gaudeixen d'un ampli i treballat repertori.
Clau de Mar - grup de grallers de Vilanova i la Geltrú (el Garraf) format per tres gralles (2 de dues claus i 1 de quatre claus) i timbal. En actiu des de l'any 2000. Telèfon: 636.14.35.94
Grallers de l’ACF de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - fundada l’any 1994, és l’encarregada de posar música a la festa amb instruments i sons tradicionals catalans. Però la seva funció principal és acompanyar els gegants i altres figures de l’Agrupació Cultural Folklòrica en seguicis, matinades o cercaviles.Inicialment aquesta colla estava formada per unes 5 o 6 gralles. Més endavant, però, van incorporar instruments de percussió com la caixa i el tabal. Telèfon: 93.685.35.12
Muntanyablava, Gralles i tabals de Castellolí (l'Anoia) - a la web de les gralles i tabals de Castellolí (l'Anoia) hi donem informació del grup però també sobre el món de la gralla i el tabal.
Grallers d'Artés - som 15 joves que toquem la gralla per la comarca del Bages i tota Catalunya.

Gralles i Grallers