Ecosistema: Protagonistes > Música instrumental > Cobles

Cobla la Principal del Rosselló - web d'aquesta formació musical d'onze membres amb seu a Sant Llorenç de Cerdans. Telèfon: 04.68.39.54.52-0612120295
Associació Cobla la Principal de Collblanc - cobla que va néixer l'any 1969, quan diferents membres de la Banda de música de la Creu Roja van improvitzar una primera actuació al Pati dels Tarongers (Generalitat de Catalunya), juntament amb una colla sardanista. Duu el nom de "La Principal de Collblanc" ,per ser aquest un barri de l' Hospitalet de Llobregat on vivia un dels fundadors. Telèfon: 607.85.02.00
Cobla Genisenca entitat musical i cultural que durant 50 anys ininterromputs ha portat el nom del nostre poble Taradell amb total orgull i honradesa, arreu de tot el país. Els seus sons alegren sovint els nostres carrers en ballades, cercaviles, passants i en les grans diades taradellenques, especialment en la festa d'en Toca-Sons, per la festa major d'estiu en honor de Sant Genís i pel Ball del Ciri a la festa d'hivern, per Sant Sebastià.
Cobla Principal de l'Escala - el racó de la Principal de l’Escala on podreu informar-vos del nostre dia a dia i aportar els vostres comentaris. Telèfon: 972.77.08.39
Cobla Ciutat de Reus - cobla que neix l'any 2002 de persones properes al Col·legi Pare Manyanet en un acte el dia de la Patrona dels músics, (Santa Cecília). Telèfon: 977345717
Els Montgrins -fundada el 1884 a Torroella de Montgrí per Pere «Barretó» -gloriosa figura de la història de la sardana-, el qual en fou ensems el seu director, és la degana de les cobles entre les avui existents i una de les més prestigioses agrupacions musicals de Catalunya. Telèfon: 972.76.15.29 -
La Principal de la Bisbal - Cobla de sardanes fundada el 1888 pels membres de la Cobla Vella de la població de , Baix Empordà. L'any 1932 va ser escollida la Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya, títol que li fou restituït el 1978 pel president Josep Tarradellas. Creu de Sant Jordi l'any 1988. L'any 2014 rebé el Premi Nacional de Cultura. Telèfon: 972.64.24.48
Cobla Jovenívola de Sabadell - en aquestes pàgines trobareu la nostra història, les nostres actuacions, discografia i podreu conèixer als nostres músics. Us podem oferir ballades, cercaviles, aplecs, ballets, concerts, oficis, balls i tot tipus de música, sardanes, música i balls per a cobla i ballets.
Cobla Ressò - una associació creada a partir de l'interès dels seus components per la música de cobla i que una de les seves característiques és la joventut dels músics que en formen part. Ha actuat per tot Catalunya i també ha escampat la seva música per les Illes, pel Principat d'Andorra i per l'Estat espanyol. Des de fa un any formen part de la Passió d'Esparraguera i participen activament en les activitats i actes de la ciutat.
Cobla Juvenil Ciutat de Solsona - formació de joves instrumentistes que interpretem la música de les sardanes i altres tipus de música sempre relacionada amb el món de la cobla. Telèfon: 617894649
Cobla-Orquestra Internacional Selvatana - web que repassa el passat i el present de la Selvatana, tant en la seva formació de cobla com en la d'orquestra. Una formació ideal que no pot faltar en una festa major de prestigi, ja que ofereix un ampli ventall de possibilitats musicals i d'espectacle, que van des del concert clàssic fins al ball de gala. Telèfon: 972.630.032-629.364.836
Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona - fundada el 1983, el 1997 esdevingué guanyadora del títol “Cobla Ciutat de Barcelona” atorgat per l'Ajuntament d'aquesta ciutat. Ha conreat tots els àmbits del repertori que li és propi, si bé, des de la seva fundació, ha manifestat una reconeguda voluntat d'atendre, de forma específica, tots els aspectes de la música de concert per a cobla, amb la programació d'obres conegudes, obres oblidades i música de nova creació. Telèfon: 93.727.66.92
Cobla Baix Empordà de Palamós - repàs, en format bloc, de la composició actual, història, calendari d'actuacions i dades de contacte d'aquesta formació que va néixer l'any 1964. Telèfon: 630.777.154
Cobla Bisbal Jove - la Cobla Bisbal Jove neix el dia 3 de març de 1990 amb músics formats a l’Escola de Cobla Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà, fundada l’any 1981. L’oferta de la Cobla Bisbal Jove inclou audicions de sardanes, oficis solemnes, cercaviles, balls vuitcentistes, concerts pedagògics, enregistraments, aplecs i concerts de música per a cobla. La Cobla Bisbal Jove aposta per la barreja de tradició i innovació i per acostar la cobla a nous públics, a través de la fusió amb diferents gèneres musicals i les col·laboracions amb artistes de tot tipus. Telèfon: 670 755 019 - 646 544 442
Cobla Premià - seguint la tradició i la cultura de la sardana des de 1983. Telèfon: 626.72.59.97
Fotografies de formacions musicals de Catalunya - en aquest blog, podràs veure imatges més o menys antigues de Cobles, Orquestres i Conjunts de Catalunya. Humil homenatge a la professió, doncs jo mateix des de l'any 1977 vaig per aquests mons de Déu formant part de Cobles, Orquestres i Conjunts. Arxiu exhaustiu de fotografies, informació i alineacions des de l’any 1934 fins a l’actualitat, gestionat per en Josep Loredo Moner, membre de la cobla Principal d’Olot entre 2003 i 2023.
Cobla Principal d’Olot - Cobla Centenària i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1998). Aquesta cobla, ben representativa de la capital i de la comarca de la Garrotxa té una llarga història. L’any 1892 ja existia a Olot una formació anomenada Orquestra de Sant Rafel (potser fent referència al carrer on es trobava el seu local). L’any 1898 es converteix en La Lira Olotina, que va assolir un bon nivell i merescut prestigi, actuant també fora de la Garrotxa, com per exemple El Vendrell, L’Arboç del Penedès o Barcelona... Telèfon: 661.03.93.44

L’Escala des de l’empostissat. Història de La Principal de l’Escala i les altres cobles locals
Gallegos i Córdoba, Jordi / Ajuntament de l'Escala