Ecosistema: Institucions > Federació i coordinació > Gegants i capsgrossos

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya - entitat federativa que agrupa la majoria d'associacions que es dediquen a l'activitat gegantera a Catalunya (més de 300 colles) i que té també associats a la resta de Països Catalans i a l'estranger. L'entitat manté els serveis següents: Arxiu i biblioteca especialitzades. Ensenyament de música i ball de gegants, Assessorament de gestió, d'organització i legal; Organització d'activitats globals de l'àmbit; recerca i estudi del fet festiu i del fenomen geganter; publicacions, etc. L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va rebre l’any 2000 el “Premi Nacional de Cultura Popular” otorgat per la Generalitat de Catalunya. Telèfon: 93.317.28.55
Coordinadora de Colles de Geganters i Grups de Grallers de les Comarques Meridionals de Catalunya - història, actualitat i agenda, llistat de colles, revista Terra de Gegants, Botiga i un accés als arxius d'aquesta entitat integrada per prop de 100 colles i/o grups de grallers/dolçainers de les comarques meridionals. Telèfon: 977.83.81.23
Coordinadora de colles geganteres de les comarques gironines - entitat federativa que acull les colles de la demarcació gironina que així ho desitgin. La Coordinadora està integrada a l´Agrupació i per aquest motiu les colles de les nostres comarques associades a l´Agrupació automàticament passen a formar part de la Coordinadora. Encarregada d'organitzar la Vila Gegantera Gironina, punt culminant de l´activitat gegantera a la demarcació gironina.
Coordinadora de geganters de Barcelona - pàgina de la coordinadora de colles geganteres de Barcelona
Agrupació Cultural Folklòrica de Sant Feliu de Llobregat - colla que integra l'esbart, els grallers, els gegants, els diables "La Garsa", el ball de turcs i cavallets, etc Telèfon: 936665270
Coordinadora de Colles de Gegants i de Bestiari de Ciutat Vella de Barcelona - la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella funciona des del 1983, amb motiu de la recuperació i organització de la Festa de Santa Eulàlia com a festa d'hivern de Ciutat Vella. Telèfon: 609 33 62 96
Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears - entitat que representa a bona part de les colles de gegants de les Illes Balears.
Federació de colles geganteres del Baix Llobregat - pels volts de l’any 1987 algunes de les colles de la comarca del Baix Llobregat i altres de la comarca del Barcelonès prenen la determinació d’associar-se per una millora en la seva comunicació i donar a conèixer una part de la Cultura Popular Catalana, la del mon del Gegants.