Dimecres, 1 de maig de 2024 | Josep Obrer | Festa del Treball    cerca       subscriu-te
Ecosistema: Institucions > Federació i coordinació > Balls i Danses

Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya - una associació cultural que té per objectiu coordinar, organitzar i promoure actes culturals de caire bastoner per donar a conèixer aquesta part de la cultura tradicional i popular catalana. Telèfon: 977 671057
Federació Sardanista de Catalunya - una entitat cultural fundada l'any 1990 pels representants d'una vintena d'entitats del moviment sardanista d'arreu del país. Neix per la necessitat de situar la sardana en el lloc que li correspon i amb la voluntat d'aglutinar i donar serveis a les prop de 400 entitats que en formen part. Telèfon: 93 319 76 37
Federació Sardanista de la Catalunya Nord
Federació Sardanista de les Comarques de Lleida - entitat que es va constituir a Mollerussa el 1995, que està recolzada per 40 Agrupacions Sardanistes i organitzada en Sectors assumeix les tasques de la coordinació i representativitat màxima de tot el moviment sardanista a les comarques de Lleida. Telèfon: 973711975
Unió de Colles Sardanistes - entitat que aixopluga en règim federatiu colles d’arreu de Catalunya, així com aquelles colles que ho  han sol·licitat,  tot i essent residents fora dels límits  polítics  del  Principat. Actualment  les colles federades son 275. Telèfon: 93.433.42.02
Agrupació de Balls Populars de Vilanova i la Geltrú (el Garraf) - entitat fundada el 1979 que té com a objectiu la recuperació, conservació i difusió dels balls populars i entremesos de Vilanova i la Geltrú, així com també de tot el que té a veure amb la cultura popular i tradicional de la comarca del Garraf i per extensió de tot Catalunya. Inclou el Ball de diables, Ball de bastons, Falcons de Vilanova i Drac de la Geltrú, entre d'altres. Telèfon: 93.814.51.42
Agrupació de Balls Populars de Sitges (el Garraf) - web de l'Agrupació de Balls Populars de Sitges. Calendari d'activitats, fotografies i explicació dels Balls de l'entitat. Telèfon: 93.894.73.75
Agrupació de Balls Populars de Torredembarra (el Tarragonès) - entitat que agrupa els elements del seguici festiu de la ciutat. Telèfon: 977.64.38.96
L'Embarcada. Agrupació de Cultura Popular del Vendrell (el Baix Penedès) - l’Embarcada és el nom amb què hem batejat l’Agrupació de Cultura Popular del Vendrell, la nova entitat que hem impulsat els balls de Bastons, de Gitanes, de Pastorets, Panderos i les Gralles del Baix Penedès. Té per objectiu potenciar les manifestacions de cultura popular en les festes locals, tot cohesionant els diferents grups i promovent la màxima participació de la població; recolzar noves iniciatives de caire cultural i popular que enriqueixin les tradicions del Vendrell; i organitzar activitats de divulgació a la població i impulsar treballs i estudis de recerca històrica. Telèfon: 695.19.24.33
Coordinadora la Polaina de la Selva del Camp (el Baix Camp) - la seva missió és contribuir a mantenir viva la cultura popular i tradicional, especialment a la Selva del Camp. Això inclou tant l’activitat pròpia al municipi com tot allò que suposa una projecció exterior. Organitzar l’ensenyament i aprenentatge de diversos balls populars. Actualment s’hi inclou el Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Valencians i el Ball de Bastons. Telèfon: 623.35.92.47
Associació de Balls Populars de Sant Sadurní d'Anoia (ABPSSA) - entitat formada a partir dels balls de: Capgrossos, Panderetes, Bastoners, Gitanes i Pastorets de Sant Sadurní d'Anoia. L'any 2014 un grup de pares i mares va presentar la proposta de crear algun grup de balls populars i poder complementar i enriquir la cultura de la nostra vila. La idea era poder participar a les cercaviles que se celebrin a Sant Sadurní els dies 9 de setembre, per fires i festes, i el 29 de novembre per Festa Major. Els primers balls a crear-se van ser les pandaretes i els bastoners i han contribuït a enriquir el teixit cultural de la vila. Representant: Nadala Manobens