Ecosistema: Protagonistes > Balls i danses > Ball de Faixes

El Ball de Faixes
Sant Martí de Tous (l'Anoia)
"Visca Sant Martí i visca Catalunya!". El crit en honor al patró i al país torna a ressonar, cada 11 de novembre, amb la tradicional execució del ball de faixes de Sant Martí de Tous. Cada festa major, el ball més propi de l'Anoia retorna amb tot el seu esplendor i la seva història, essent un dels pocs balls de faixes que hi ha a tot el país.

Ball de la faixa de Balsareny (Bages) - és una de les danses pròpies de Balsareny. Fou una dansa masculina, d’origen desconegut, i que s’havia ballat fins a principis del segle XX. Els deu dansaires van evolucionant, nuant i desnuant les seves faixes, fins que, a la fi, el més jove de tots fa la figuereta tanta estona com pot, amb el cap recolzat damunt els extrems de les faixes de tots els altres dansaires, mentre la música va sonant. Telèfon: 938 396 100

El ball cerdà / El ball de faixes
Diversos autors, / Editorial Alta Fulla