Calendari: Festes de Primavera > Festes de Sant Onofre

La passejà de Sant Onofre
Quart de Poblet (l'Horta)
Cada 9 de juny, els habitants de Quart de Poblet fan la 'Passejà'. Es tracta d'una singular processó nocturna en què es porta la imatge del patró del poble, Sant Onofre, des de l'ermita a l'església acompanyada per l'espetec de milers de coets i alegres marxes musicals.

Associació Amics de la Passejà - web d'aquesta associació que té per objectiu mantindre, de la forma més fidel i més fresca possible, la festa de la Passejà de Sant Onofre.
Festa de Sant Onofre a Estubeny (la Costera) - el segon cap de setmana del mes de juny, se celebra la festivitat de San Onofre, patró del poble. El dissabte es fa una foguera, on més tard es torra carn i es soparà al seu voltant, continuant amb una berbena popular. El diumenge ixen els Sants (el xicotet i el gran) en processó. Telèfon: 96.221.00.13
Festa de Sant Onofre a Palau-Saverdera (l'Alt Empordà) - aplec que se celebra a l'ermita de Sant Onofre, ja citada el 1362. Està emplaçada a uns 400 metres d’alçada i és visible des de tota la plana empordanesa. Fou aixecada pels feligresos al segle XIV en un lloc de devoció i pelegrinatge on els palauencs anaven a suplicar bon temps per salvar les collites. Explica la llegenda que un pastor va trobar una imatge de Sant Onofre en una cova propera a aquest indret, que la va baixar fins a l’església del poble i que, l’endemà, la imatge ja tornava a ser a la cova. Admirats pel prodigi, els feligresos van bastir aquí l’ermita a la seva advocació.

Quart de Poblet, Art i Patrimoni
Cebrián i Molina, Josep Lluis / Ulleye