Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Joan > Fires

Fira màgica de Santa Susanna (el Maresme) - se celebra anualment el cap de setmana previ a la nit més màgica de l’any, la de la revetlla de Sant Joan –el tercer cap de setmana de juny-. És una fira multisectorial que combina la mostra i l’intercanvi; la formació i la diversió; la informació i la vivència... Els productes i activitats que s’hi poden trobar van des dels dirigits a augmentar la qualitat de vida –productes per a la salut-, artesans de l’alimentació i artesania, tallers i espais d’oci per a gent de totes les edats, exposicions, música, teatre, poesia, oracles i, sobretot, molta màgia. Telèfon: 937.678.441
Fira de Sant Joan i Xollada d'ovelles a Sort (el Pallars Sobirà) - fira amb xollada d'ovelles a l'antiga, tal i com es feia tradicionalment. Amb demostracions d'oficis relacionats i altres activitats culturals complementàries. Telèfon: 973.62.00.10
Fira del Solstici d’Estiu a Arenys de Mar (el Maresme) - fira amb desenes de parades de productes naturals i artesanals que omplen de flaires i llaminadures tota la Riera. Telèfon: 93.795.77.50
Mercat de les espècies, productes i artesania - pels volts de Sant Joan, amb mercat d'espècies, ingredients aromàtics i picants, alguns d’orígens exòtics i llunyans, i d’altres mediterranis d’àmplia tradició a la cuina catalana. Aquest components alquímics eren un luxe i el seu mercat a Catalunya fou de gran importància a l’Edat Mitjana. La Conca de Barberà, Segarra i Anoia varen ser terra de mercat i de cultiu de safrà, sàlvia, i espígol, i de entre les pedres apareixen tota mena d’aromàtiques, timó, romaní, o sajolida. Complementat amb parades de productors i artesans de la zona. Tal com diu la tradició: per Sant Joan i coincidint amb el solstici d’estiu d’àmplia tradició remeiera, mirarem de trobar la berbena, que ens donarà riquesa i sort. Telèfon: 616183365