Calendari: Festes d'Estiu > Festes de la Mare de Déu del Carme > Festes majors

Festes del barri Boltesar a Xeresa - les festes del barri Boltesar començaren a celebrar-la per primera vegada l’any 1.959, quan set veïns del barri que s’ajuntaven a sopar i prendre la fresca al carrer a l’estiu, davant la portella Vicente García, pensaren que, ja que als carrers Ravalet i Pocotrigo organitzaven una festeta, perquè no podien organitzar-ne ells una. Es una festa molt participativa, ve gent de tot el poble i dels pobles de tota la comarca. Telèfon: 653.65.03.26
Festa major del barri del Raval de Barcelona (el Barcelonès) - organitzada per l'associació de veïns del carrer del Carme. Amb una mostra d'artesans i botiguers que es fa des de 1983 i molt més: música tradicional, llatina, hip hop, havaneres, activitats infantils, teatre, gegants, diables... i la cursa de patins a la Rambla del Raval. Antigament s'hi celebrava una fira, una de les més importants de la ciutat a l'estiu, que ocupava tot el carrer del Carme amb ventalls, xiulets i herbes aromàtiques. La tradició explica que era un dia que la gent celebrava grans balls i es mudava, que la mainada celebrava una guerra amb pinyols de lledons, que sortien els pinxos i els camorristes del Raval amb llur xuleria i que s'hi havien celebrat curses de braus de cartó amb faldilles. Telèfon: 93.291.61.17
Festa major de Calafell (el Baix Penedès) - la vigília, castell de focs i havaneres. L'endemà, missa i benedicció del pa beneït. Cercavila amb gegants, cap-grossos, bastoners i drac... Dura 3 o 4 dies i també és anomenada Festa Major de la Santa Creu. Telèfon: 977 69 56 56
Festa major de Carme (l'Anoia) - dura 4 dies, però el central és el dia de la Mare de Déu del Carme, 16 de juliol, amb missa solemne acompanyada per orquestra al migdia. Antigament s'hi celebrava el Ball de Càntirs. Telèfon: 93.805.15.85
Festes del barri del Carme i Plaça del Conill a Olot (la Garrotxa) - durant aquestes festes es ballen sardanes i surten uns peculiars elements de la imatgeria festiva local: un Drac que és dret i també un Conill i un Pollastre.
Festes de la Mare de Déu del Carme a Xeraco (la Safor) - Ha estat i ho segueix sent una festa de gran tradició. Se celebra al carrer del Carme, anomenat pels veïns, de la Gola: jocs, berbena, processó, castell de focs d’artifici... Tot el veïnat del carrer i molts del poble participen en la seua celebració, molt especialment aquells relacionats amb el món de la mar i aquells que havien fet la “mili” a la marina.
Festa Major del Carme a Lladó (l'Alt Empordà) - es celebra el cap de setmana anterior, amb la participació dels gegants Carme i Llambert.
Festa del barri del Carme de Cervera (la Segarra) -el Tridu té lloc els tres dies anteriors al 16 de juliol amb missa a l'església del Carme. La vigília, 15 de juliol, havaneres, i el 16 de juliol, diada de la Mare de Déu del Carme, al matí Missa a l'església del Carme i havaneres i a la tarda cercavila, amb els Bombollers i els Geganters de Cervera, missa concelebrada a l'església del Carme i sopar i ball. Organitzada per l'Associació de Comerciants del carrer Combat.
Festes al carrer del Carme de Pena-Roja (Matarranya) - Organitzades per l’Associació Cultural Tastavins i els veïns i veïnes del carrer del Carme. Una festa molt participativa i en la qual destaca la Pujada del Maio o Mallo i l'Oferta. Durant la festa es planta un arbre al mig del carrer, davant mateix de la Capella del Carme. D'aquesta plantada d'un pi se'n té referència des del 1924. Per la tarda, es fa l’Oferta del Carme, una subhasta popular de lots de menjar (fruita, verdures de l’horta, begudes, dolços i inclús algun animal per engreixar) que porten els veïns.