Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Santa Maria Magdalena > Aplecs i romeries

Festa de Santa Magdalena a Favars de Molló, Aj. Molló (el Ripollès) - se celebra el dia 22 de juliol, la festivitat de la seva patrona, Santa Magdalena. Al matí, missa al padró de Santa Magdalena. Després, benedicció del terme i repartiments d’ofrenes entre els assistents.
La "Baixà" de la Santa a Novelda (les Valls del Vinalopó) - romeria que es fa dins les festes patronals en honor a santa Maria Magdalena que es celebren des del 19 fins el 25 de juliol a Novelda (les Valls del Vinalopó). La romeria es celebra el dia 20 de juliol des de l'any 1866. A les 7 de la vesprada s'inicia la "baixà" des del Santuari que es troba a les faldes de serra de la Mola, a uns 2.5km del poble. Des d'allí un riu de gent acompanya a la patrona envoltada de vítols i traques al seu pas. Quan arriba la Santa al paseig dels Molins, la preparen perquè comece la processó fins a l'església de Sant Pere on tot el poble espera la seua arribada. La "baixà" és tota una referència de tradició i cultura popular per a qualsevol novelder.