Ecosistema: Protagonistes > Bestiari festiu > Altres ocells

El Corb de Corbera (el Baix Llobregat) - pàgina de la colla de Diables i Corb de Corbera amb fotografies del Corb en plena actuació. El corb és el símbol de la vila de Corbera de Llobregat. L'escut i la bandera estan representats per un corb coronat. La llegenda popular conta que a Corbera, fa més de mil anys, hi habitava una gran quantitat de corbs. El nom popular de Corbera prové del significat popular "lloc abundant en corbs". És per aquesta raó que vàrem creure convenient de construir una bèstia mitològica que portés les arrels de la vila. Telèfon: 93. 650.23.77
La Puput d'Alcarràs (el Segrià) - web d'aquest ocell típic d’Alcarràs construït per Sergi Herrera i estrenat l'any 2000. Actua com a bèstia de foc amb el grup consolidat de Dimonis i gràcies a l’interès del Grup Cultural Som i Serem ha participat a diferents trobades de bestiari. Telèfon: 973.79.12.71/606.54.03.46
La Garsa de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - la bèstia de foc més antiga de la ciutat va néixer l’any 1984. Molt popular a tota la comarca, la Garsa crema a tots els pobles on és convidada, tot passejant altiva un anell al bec que mai ningú no ha aconseguit prendre-li. El nom d’aquesta bèstia de foc s’explica perquè, antigament, als pobles dels voltants anomenaven garses els de Sant Feliu; es deia que anaven a rondar i a prendre les noies dels altres pobles. I és que les garses són uns ocells lladregots que tenen especial debilitat pels objectes brillants i les joies.
El Grif de Sa Pobla (Mallorca) - bèstia amb forma d'àguila que coincideix amb l'escut municipal de Sa Pobla.
Mussolet de Gavà (el Baix Llobregat) - estrenat l'any 2007 per la Festa Major de Sant Pere, el Mussolet és d'una notable envergadura ja que s'ha construït amb les ales desplegades i s'uneix a la nombrosa imatgeria festiva de la vila, encapçalada per l'Anguila Murtrassa i el Lleó "Brumot". Amb una alçada de 2 metres, una amplada de 1,9 m i una pes aproximat de 15 quilos, el Mussolet està pensat perquè siguin nens i nenes d'entre 10 i 15 anys qui el puguin passejar per la ciutat.
Corb de Sant Nofre a Sant Joan (Mallorca) - l'any 1998 va "néixer" el Corb de Sant Nofre, la bèstia que acompanya el grup de diables en els correfocs i que balla conjuntament amb Sant Joan "pelós" el dia 24 de juny, festivitat de Sant Joan Baptista. És un corb amb dos caps que emulen la parella de corbs que sempre hi havia al Puig de Sant Nofre.
Xot de Sants, Aj. Barcelona (el Barcelonès) - és el més petit de tots els mussols existents en els boscos dels Països Catalans. Pertany a la històrica colla barcelonina dels Diables de Sants, portada sobre un suport amb rodes, és la figura d'una bèstia foguera amb vuit punts de foc entre les urpes. Construïda el 2005 per Josep Pitu Alcober.
Els Voltors de La Bisbal d'Empordà (el Baix Empordà) - simpàtica comparsa de voltors, construïda entre el 2008 i el 2010 per Ramon Aumedes, que participa -acompanyada musicalment per la Xaranga dels Voltors- a la Festa Major i al Voltor Music Festival. És integrada pel Voltor, la Voltora i quatre voltorets.

Le langage des bêtes. Mimologismes populaires d’Occitanie et de Catalogne
Diversos autors, / Garae/Hesiode