Calendari: Festes d'Estiu > Festes de la Mare de Déu dels Àngels > Festes majors

Pollença (Serra de Tramuntana)
A principis d'agost Pollença, celebra la Festa Major en honor de la seva patrona, la Mare de Déu dels Àngels. En aquest marc té lloc una de les escenificacions populars més importants del calendari festiu català: un impressionant simulacre de la batalla contra corsaris invasors que rememora un dels episodis més violents de la història local.

Oliana (l'Alt Urgell)
La festa major d'Oliana que se celebra cada any a principis d'agost està dedicada a la Mare de Déu dels Àngels, patrona de la població. En aquesta festa s'hi havia ballat un Ball de Bastons, un Ball de Cascavells i l'anomenat "Ballet de Déu", avui perduts.

Festa major de La Garriga (el Vallès Oriental) - es celebra pels volts del el cap de setmana més proper al 2 d'agost. Telèfon: 93.860.50.50
Festes de Serra (el Camp de Túria) - amb el cant de l'Aurora, l'Entrada de la Murta (una planta que entre els grecs antics, era consagrada a Afrodita, la deessa de l'amor), tridu, processó i exhibició de pilota valenciana. Telèfon: 96.168.84.43
Diada de la Mare de Déu dels Àngels al Santuari dels Àngels (el Gironès) - el 2 d'agost és la festa grossa d'aquest santuari del Bisbat de Girona al municipi de Sant Martí Vell, comarca del Gironès, situat al cim més alt de les Gavarres, amb una vista excepcional sobre el Montseny, Pirineus, l' Empordà i la Costa Brava. Lloc d'una gran devoció popular, la seva història està documentada des de l'any 1409. Al matí, sardanes, al migdia i al vespre Santa Missa. al vespre, cantada d'havaneres. Telèfon: 972.19.02.05
Festes patronals a la Barona, Aj. la Vall d'Alba (la Plana Alta) - la Barona celebra cada mes d'agost les seves festes patronals en honor a la Mare de Déu dels Àngels. Dues jornades festives que tots els veïns viuen amb gran intensitat i en els quals es combinen els actes lúdics amb uns altres de marcat caràcter religiós. Al programa festiu de la Barona destaca, de manera molt especial, els actes de la primera jornada, la del dissabte: missa i processó en honor a la patrona de la Barona, i posteriorment, un multitudinari sopar de germanor i ball fins a ben entrada la matinada. La jornada del diumenge es dedica de manera exclusiva a actes religiosos. Telèfon: 96.432.00.01

Devocions marianes populars. L'Alt Urgell i la Cerdanya
Bellmunt i Figueras, Joan / Pagès Editors S.L