Ecosistema: Protagonistes > Castells > Colles de Barcelona

Castellers de Badalona (el Barcelonès) - hi trobaràs la història dels nostres orígens, unes quantes fotos, el calendari per posar-te la camisa, fòrums de debat i safareig, el resum de les actuacions i una paradeta per tenir sempre amb tú el nom de la colla, etc Telèfon: 630 565 595
Castellers de la Vila de Gràcia (el Barcelonès) - informació de la colla, història, els castells aconseguits, els assajos, les actuacions i la paradeta per comprar el pin i la samarreta. Accés al programa de ràdio terços amunt i amb l'Espadat, revista que editen els Castellers de la Vila de Gràcia.
Xics de Granollers (el Vallès Oriental) - "Xics on the Net" pàgina de la Colla castellera dels Xics de Granollers
Colla Castellera Tirallongues de Manresa (el Bages) - entitat que té com objectiu principal promoure el fet casteller a Manresa i comarca, amb les actuacions castelleres, i dinamitzant la cultura popular del nostre entorn. també organitzen activitats extra castelleres, així cada any intentem matar el porc, tenim un equip de futbol sala, etc.. Telèfon: 609.72.27.48
Castellers de Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès) - web d'aquesta colla de camisa verda pantaló blanc, faixa negra i mocador vermell amb petits punts blancs, fundada el 1948 i una de les capdavanteres en la creació de noves construccions. Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i de la Medalla de la Vila de Vilafranca del Penedès. Telèfon: 681.02.73.80
Colla Castellera Matossers de Molins de Rei (el Baix Llobregat) - castellers i grallers de Molins de Rei, amb informació de la colla. “El Paperot” butlletí mensual de la Colla i "Trempera Matossera" Revista anual de la Colla. Telèfon: 686596443
Capgrossos de Mataró (el Maresme) - Els Capgrossos de Mataró som, òbviament, una colla castellera. La nostra passió i raó de ser és alçar els castells allà on ens conviden, per places del Maresme, Catalunya i l’estranger, com més alts millor i sempre des del respecte a un estricte mètode d’assaig, pel qual no intentarem mai castells que no estiguin al nostre abast. Aquest és el nostre ‘ADN’ d’avançar lentament, “Pas a pas i pis a pis”. Alhora, som una de les entitats amb més socis del Maresme i una de les més importants de Catalunya. Telèfon: 689.07.47.97
Colla Castellera Minyons de Terrassa (el Vallès Occidental) - colla que và fer la seva presentació pública el dia 14 de juliol del 1979. Malgrat que a Terrassa no hi havia una tradició castellera la colla va experimentar un important i ràpid progrés tècnic que l'ha portat a ocupar una posició capdavantera entre les més de seixanta agrupacions que actualment existeixen. Telèfon: 636987122 / 629
Sagals d'Osona (osona) - colla de vuit que es va batejar l'any 1998 amb la intenció de donar a conèixer els castells a la nostra comarca i exercir de dignes representants d'Osona dins del món casteller. Telèfon: 609.45.47.79
Castellers de Barcelona (Web no oficial) - hi trobareu notícies, fotografies i molta informació sobre la colla castellera de la ciutat de Barcelona. Telèfon: 685175966
Moixiganguers d'Igualada (l'Anoia) - aquí hi podreu trobar els castells fets pels Moixiganguers d'Igualada, la colla castellera de la capital de l'Anoia. Amb les activitats de la colla, les seves dades generals i de contacte de la colla i la revista "La Moixiganga". Telèfon: 93.803.13.83/669.31.51.24
Castellers de Mollet (el Vallès Oriental) - colla que va nèixer l'any 1992, quan un petit grup d'aficionats va afrontar el difícil però engrescador repte de crear una colla local. Actua a Mollet en les diades següents, Sant Jordi, Festa Major i Fira d'Artesans, i organitza també anualment la pròpia Diada de la Colla. Telèfon: 93.579.41.16/615.384482
Castellers de la Sagrada Familia de Barcelona (el Barcelonès) - l'Associació de veïns i veïnes de la Sagrada Família i la Fundació Claror van crear la colla Castellera, la tardor de l'any 2000, a petició d'un bon nombre de socis d'aquestes entitats i de veïns del barri en general. Però no fa ser fins el 20 d'octubre de 2002 que vam debutar de forma oficial al món casteller.
Castellers de Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat) - web d’aquesta colla de camisa gris fundada l’any 1994 però cuinada durant la Festa de la Puríssima de 1993 i apadrinada pels Castellers de Castelldefels.
Castellers i Grallers Colla Jove de l'Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès) - colla de castellers de l'Hospitalet.
Xicots de Vilafranca (l'Alt Penedès) - els primers assaigs començaren la tardor de 1981, però la presentació de la colla fou l’11 de setembre de 1982 en el marc de la Diada Nacional de Catalunya. Amb camisa vermell-rosat, recordant la indumentària de la primera colla castellera vilafranquina, va nèixer la Colla de Castellers Xicots de Vilafranca. Telèfon: 93.890.90.90
Colla de Castellers d'Esplugues de Llobregat (el Baix Llobregat) - La Colla dels Castellers d’Esplugues assaja dimarts i divendres al Poliesportiu de les Moreres de nou a onze (a partir de les vuit els divendres per la canalla). Telèfon: 650.946.159
Castellers de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - l’any 1996 un grup de santfeliuencs es van aplegar per engegar l’activitat castellera a Sant Feliu. Dels castells de sis senzills de les primeres exhibicions, progressivament es van anar carregant castells i pilars més complexos i de més alçada. Telèfon: 680.40.94.84
Vailets de Ripollet (el Vallès Occidental) - web d'aquesta colla castellera, amb agenda d'actuacions, àlbum de fotos, publicacions i himne de la colla, les gralles, la canalla, etc
Castellers de Rubí (el Vallès Occidental) - història, notícies, fotografies d'actuacions i també entrevistes als membres de la colla i dibuixos de castells fets per la canalla.
Colla Castellera Salats de Súria (el Bages) - creada l'any 2008. Tant la camisa de color potassa (salmó) com el nom de la colla fan referència als jaciments de sal potàssica de la població. La colla es va presentar el dissabte sant de 2008, quan diversos membres de les colles caramellaires de Súria es van unir per aixecar els primers castells.
Colla Jove de Barcelona - colla castellera fundada a la ciutat de Barcelona l'any 2010. Aquesta nova colla té com a objectiu fer arribar la cultura dels castellers a gent de tot Barcelona. Si no saps fer castells però t'agradaria nosaltres te n'ensenyem. Telèfon: 685175966
Vailets de Gelida (l'Alt Penedès) - refundada l'any 2011 onze anys després de la seva desaparició. En la segona etapa de la colla (la primera, 1985-2000), els Vailets porten el mateix nom, el mateix escut i el mateix color de camisa (verd clar). Actuen per festa major i per Santa Llúcia.
Castellers de Sarrià (el Barcelonès) - va néixer a la tardor de l'any 1999 i es va dissoldre l'any 2004. A finals del 2016, un grup de joves de la Vila de Sarrià van refundar-la amb l’objectiu d'aprendre, passar-ho bé, fer créixer el moviment cultural de la vila i gaudir d'una de les branques més arrelades del patrimoni cultural català. Des de llavors, la colla ha crescut i es planteja com una de les noves colles amb més projecció dins del panorama casteller.
Colla Jove de Castellers de Sitges (el Garraf) - La trajectòria de la Colla Jove de Castellers de Sitges, des dels seus inicis i fins els nostre dies, és una història de moments especials viscuts amb la passió pròpia d’una colla castellera i amb la intensitat explícita d’una relació màgica. El 22 d’agost de 1993, a les portes del Palau del Rei Moro, els castellers de la Jove, amb la seva flamant camisa de color vi i al so de les impecables gralles de l’Escola de Grallers, alcen el seu primer castell, un 3de6 que anuncia una nova etapa d’il·lusions, esforços i recompenses a diverses generacions de sitgetans.

El Penedès casteller. Pàgines d'història
Ferrando Romeu, Pere / Edicions Cossetània
Es tracta d’un recull de treballs i articles que Pere Ferrando ha anat ...

comprar
Les meravelles del món casteller (II). El dos de nou, el pilar de vuit, el cinc de nou i el quatre de nou amb el pilar
Brotons i Navarro, Xavier / Edicions Cossetània
Aquest segon volum de les meravelles del món casteller (després del primer ...