Ecosistema: Protagonistes > Gegants > Gegants de Barcelona

Colla Gegantera de la Llagosta (el Vallès Oriental) - pàgina web oficial de la Colla Gegantera de la Llagosta. Telèfon: 699.55.05.99
Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat) - web dels gegants Baldiri i Ramona, i els gegantons Ramonet i Laieta. El Gegant Baldiri representa al Marquès de Marianao i la geganta Ramona una pubilla de Sant Boi i porta pomes al cistell en record dels antics conreus de pomeres de la nostra Vila. Van ser construïts per Toni Mujals de Cardona, i estrenats i batejats el 19 de Maig de 1990. Telèfon: 93.630.15.75
Colla de geganters de Rubí (Vallès Occidental) - història, calendari de sortides i dades de la colla. Inclou les dades tècniques i fotografies dels les dues parelles de Gegants i del gegantó Laia. Telèfon: 93.699.33.55
La Web dels Gegants de Mataró (el Maresme) - web dedicada als més de 70 gegants que hi ha a la ciutat de Mataró corresponents a la ciutat, els diferents barris, carrers, associacions, escoles, esplais, etc... Telèfon: 93.757.46.62
Colla geganters Guardavinyes (el Maresme) - tot el que cal saber del mític gegant del barri de Cirera de Mataró. Telèfon: 93.758.82.09
Colla gegantera dels Salesians de Mataró (el Maresme) - em dic Ton i sóc el gegant del col·legi Salesians. Encara sóc molt jovenet, vaig nèixer a la Primavera del 2001, però en aquest temps m'he fet amic dels gegants de les altres escoles de Mataró..... Telèfon: 93.757.80.09
Colla gegantera i grallera de Torelló (l'Osona) - web oficial dels geganters de Torelló, i també dels grallers. Una gran família amb el Rei Moro de Mallorca i la Pubilla de Puigbacó i els 12 nans: els Patges i els Patufets, el Cuiner i la Jove, el Vell i la Vella, el Cucut i l’Hereu, el Moro Petit i la Pubilla. Telèfon: 660.53.99.00
Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu de Palomar, Aj. Barcelona (el Barcelon - web dels Geganters i Grallers del barri de Sant Andreu de Palomar de Barcelona. Telèfon: 932.741.460
Gegants de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya - informació sobre el Treball i la Cultura, els Gegants de l'Agrupació i que representen alguns dels valors de Catalunya. Telèfon: 93.317.28.55
Gegants d'Arenys de Mar (el Maresme) - informació sobre l'Associació de Geganters i els sis Gegants d'Arenys de Mar: Tallaferro, Flor d'Alba, Roc, Maria, Elm i Carmeta. Telèfon: 607.87.04.94
Mustafà i Elisenda, els Gegants del Pi de Barcelona (el Barcelonès) - pàgina web dels Gegants i gegantons del Pi de Barcelona. La seva historia i el seu entorn.L ’Associació d’Amics del Gegants del Pi és una associació sense ànim de lucre encarregada de la custodia, manteniment i difusió de les diferents figures festives que conformen el llegat cultural de la parròquia del Pi. Telèfon: 93.300.81.24
Gegants de Berga (el Berguedà) - pàgina de l'Ajuntament de Berga amb fotografies dels gegants de la ciutat: els Gegants Vells (que ja van substituir-ne una de més antics), que són de la primera meitat del segle passat i els Gegants Nous, que són de 1891.
Gegants de Corbera de Llobregat (el Baix Llobregat) - fitxa de la Magdalena i l'Antoni, pagesos de Corbera.
Geganters i grallers de Casablanca, Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat) - web organitzada en diferents àmbits temàtics, amb l'objectiu de potenciar el coneixement de la cultura gegantera, fer conèixer la nostra entitat i fer d'aquest un nou mitjà de comunicació i informació per qualsevol persona que s'hi vulgui interessar o informar.
Gegants de Santa Eugènia de Berga (el Berguedà) - gegants creats l’any 1996. L’Eugènia, la geganta i En Berga, el gegant, tenen un Ball propi amb música composta per Sebastià Bardolet i coreografia d’ Antoni Rodríguez. Telèfon: 93 883 32 63
Amics dels gegants de Matadepera (Vallès Occidental) entitat creada l'any 1981 amb els gegants Llorenç i Agnès. El gegant vol simbolitzar el comte Guifré el Pilós i sobre el cap porta un drac, ja que la muntanya també hi ha la cova del Drac. La geganta representa una noia de la vila, suposadament rescatada del drac que la tenia captiva.
Els Nisos de Sant Pere de Ribes (el Garraf) - gegants infantils de l'esplai i de l'entitat Els Xulius de Sant Pere de Ribes. Telèfon: 93.896.44.49
Colla dels Geganters de Vallgorguina (el Vallès Oriental) - els Gegants de Vallgorguina Bernat i Elionor portats per la colla de geganters de Vallgorguina desde el seva ignauguracío a la Festa Major de 1985 Telèfon: 93.456.91.64
Colla de Gegants i Gralles de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) - un grup obert de gent amb ganes de fer coses i de mantenir vius els nostres quatre gegants: l'HELIOS, el Deu del Sol i Na SELENE, la Deessa de la lluna que varen néixer com a GEGANTS arrel del famós eclipsi solar de l´Agost de 1999; i en ROGER i la MERITXELL. Telèfon: 936 823 093
Geganters de Vallgorguina (el Vallès Oriental) - pàgina web dels Geganters de Vallgorguina. Telèfon: 93.867.93.12
Colla de Geganters d'Esplugues de Llobregat (el Baix Llobregat) - amb les dades de contacte i algunes imatges.
Gegants i capgrossos de Roda de Ter (Osona) - la Colla Gegantera de Roda de Ter disposa a més d'una parella de gegants, de quatre capgrossos (el príncep i la princesa, l'àvia i en patufet). Telèfon: 93.854.09.77
Colla de Geganters de Vilanova i la Geltrú (el Garraf) - web de les dues parelles de Gegants de Vilanova, els Petits i els Grans, amb abundants fotografies. Telèfon: 93.893.33.21
Els gegants de la Vila de Gràcia, Barcelona (el Barcelonès) - en Pau i la Llibertat, construïts al 1982 i arreglats al 1985. Ens vam conèixer en un envelat de Festa Major mentre sonava el Gambeto, i des d'aleshores anem a totes les Festes Majors que podem a ballar la nostra cançó.
Colla de geganters de Badalona (el Barcelonès) - web de totes les parells de gegants de Badalona i de la Dimonieta, una de les gegantes més temptadores.
Colla de Gegants i Nans de Manresa (el Bages) - amb els Gegants Vells, els Gegants Nous, els gegantons i els sis nans de la ciutat. Telèfon: 93.873.93.66
Geganters de Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès) - en Ferragut i l'Elisenda són els gegants de Vilafranca del Penedès i representen dos reis cristians, molt probablement del final de l'Edat Mitja. El seu vestuari està inspirat en quadres de les seves figures que es troben al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya.
Colla de Geganters i Grallers La Força de Sant Pere de Vilamajor (el Vallès Oriental) - pàgina web amb informació de l'entitat, dels grallers, dels geganters i la seva tècnica, una exhaustiva fitxa dels gegants, gegantó, cap-grossos i drac, i també la seva història, les notícies del món geganter, enllaços, calendari d'activitats, jocs, fotografies i infomació del poble de Sant Pere de Vilamajor. Telèfon: 93.845.25.95/93.845.04.58
Gegants del Prat de Llobregat (el Baix Llobregat)
Colla Gegantera de Molins de Rei (el Baix Llobregat) - els Gegants de Molins de Rei, apareixen el 1913. L'any 1950 els gegants varen guanyar el primer premi dels concurs de ball i bellesa a Terrassa. El 1962 varen ser desfigurats per les inundacions que patí la vila, pero es referen de nou i per el corpus de l'any següent ja pogueren tornar a sortir. El 1986 es canviaren els vestits dels gegants perquè estaven molt malmesos. Telèfon: 93.680.13.01
Gegants del Drac d'Or de l'Hospitalet de Llobregat (el Baix Llobregat) - la colla gegantera del barri de Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat, fundada a l'any 1988. Fem ballar els nostres gegants pels carrers de Catalunya. L'associació està formada per més de cinquanta persones de totes les edats que tenen diferents funcions i activitats dins la colla. El Drac d'or és membre de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i del CIAG (Cercle internacional d'amics dels Gegants). Telèfon: 629.34.11.95
Agrupació de geganters i grallers de Font-Rubí (l'Alt Penedès) Telèfon: 639.75.95.18
Familia Robafaves de Mataró (el Maresme) - colla de 4 gegants i 9 capgrossos de Mataró, encapçalats pel famós gegant Robafaves, amb informació d'on provenen i quina és la seva història, les llegendes, com poder formar part de la nostra gran família com a portador, curiositats, activitats i reglamentació.
Geganters i Grallers del Poble Sec de Barcelona (el Barcelonès) - web dels gegants Rosa, Armand, Quimet, Paral·lel, Paral·lela i Sec.
Colla Gegantera de Prats de Lluçanes (el Lluçanès) - web de la Colla Gegantera de Prats de LLuçanès. Calendari sortides, fotos, historia...
Gegants de La Granada (Alt Penedès) - el Guillem i La Saurina són els nostres gegants. Representen dos personatges històrics de la poble. Telèfon: 93 897 41 49
Gegants de Sant Pol de Mar (el Maresme) - basats en una vella tradició local, en Ben Hassad i La Mercè de la Murtra foren construïts l’any 1985 pel desaparegut Mestre Geganter, el solsonenc Manel Casserres i Boix. A l'origen dels Gegants de Sant Pol de Mar i també de la Dansa de les Almorratxes hi ha una popular llegenda de la Mercè de la Vall de la Murtra
Les Mallerengues de Sant Iscle de Vallalta (el Maresme) - grups de grallers, timbalers i gegants de Sant Iscle de Vallalta (el Maresme).
Colla de Gegants de la Sagrada Família de Barcelona (el Barcelonès) - en aquesta plana web trobareu tot el relacionat amb la història de la colla, la gent que la forma, el seu calendari de sortides actuals i passades, fotografies,i un seguit de coses que us faran gaudir d'una bona estona gegantera.
Colla Gegantera de Prats de Lluçanès (el Lluçanès) - web de la colla gegantera de Prats de Lluçanès en la qual, s'hi pot observar la historia, les sortides que farà la colla, les festes que organitza, i tot de fotos de tots els actes en el que ha participat o ha organitzat aquesta entitat.
Banyetes i Rebanyuda de l’ACF de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - colla formada exclusivament per dones, va sorgir a mitjan anys noranta i és l’encarregada de fer ballar en Banyetes, que originalment presidia el correfoc de les Festes de Tardor, i la Rebanyuda. Vestits de dimonis, són dos gegantons ferotges que representen el poder del foc i la ira. Telèfon: 93.685.35.12
Gegants de l’ACF de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - fundada l’any 1989, porta dues parelles de gegants: el Jordi i la Montserrat i el Llorenç i la Laia. Els primers representen una parella de ciutadans nobles de la nostra ciutat, mentre que els segons porten el vestuari típic del ball de la soca. Telèfon: 93.685.35.12
Gegants de la Ciutat, Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - van néixer l’any 1985 amb els gegants Guillem i Violant. Posteriorment s’hi van afegir quatre capgrossos –el Mag, la Mamalluda, el Bufó i el Soldat– i els gegantons Llorenç i Mercè, que són una rèplica dels antics gegants de Sant Feliu.
Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers (el Vallès Oriental) - petita web amb informació sobre els 4 gegants de la ciutat de Granollers. Telèfon: 676.94.44.52
Colla Gegantera de Molins de Rei (el Baix Llobregat) - colla Gegantera de Molins de Rei.Gegants, Capgrossos, Gall, Gegantons, Grallers... Telèfon: 660.12.42.25
Som Geganters - web oficial de la colla Som Geganters. Amb 5 figures, capgrossos, gegants i malabars. Telèfon: 677.17.07.56
Gegants de Sant Jaume de Barcelona (el Barcelonès) - web de la colla dels Gegants de Sant Jaume de Barcelona amb informació dels seus gegants, la seva història, les seves trobades i cròniques de les sortides Telèfon: 629.85.81.30
Colla Gegantera de Vilamajor (Baix Montseny) - espai web de la colla gegantera de Vilamajor. Història dels gegants, característiques, agenda, geganters... Telèfon: 616 645 792
Gegants del Clot-Camp de l'Arpa, Aj. Barcelona (el Barcelonès) - en Clotus i na Melis, s'anomenen d'aquesta manera en record del Clot de la Mel. Van néixer el 1997 substituint els vells gegantons del Clot, unes figures de roba construïdes el 1979 i portades com a gegants de motxilla per la Colla del Clot. Els nous gegants del Clot, per elecció popular dels nens i nenes del barri, representen un mags medievals que, a les seves mans, porten un seguit d'artilugis esotèrics i de sortilegis màgics.
Gegants de Montornès del Vallès (el Vallès Oriental) - els gegants de Montornès són en Bartomeu Sala i en Pere-Anton de Rocacrespa, i van fer la primera ballada, el 17 de setembre de 1989. Els acompanyen dos gegantons, en Banyetes i l'Angeleta, i un parell de capgrossos. Telèfon: 669.37.67.50
Geganters i grallers del carrer de la Riera de Vic (Osona) - La colla de geganters i grallers del carrer de la riera som un grup de gent que estima els gegants, la música i tot el que tingui a veure amb la cultura popular catalana. L’any 1994 els veïns del carrer de la Riera de Vic van crear l’associació. Van construir amb molt d’esforç una parella de gegants, tres gegantons per canalla, capgrossos i una colla de grallers.
Sagrerina de la Sagrera, Aj. Barcelona (el Barcelonès) - va ser construïda per Ventura i Hosta i amb el suport de les entitats del barri el 2002 i portada per la Colla Gegantera de la Sagrera fins el 2014 que, abans de la dissolució total de la colla, DDGS va proposar fer-se’n càrrec i els va ser cedida en la seva totalitat juntament amb els dos capgrossos (la Rata i en Rocabruna). A partir d’aquell moment l’entitat va afegir la geganta i els capgrossos al seu patrimoni d’imatgeria festiva i començà a treure-la activament per Festes Majors de la Sagrera, Festes de la Mercè̀, Carnestoltes, Reis, Marató de TV3,i a qualsevol acte de barri en el qual es participés. Afegint també trobades arreu de Catalunya. Té una llegenda que la vincula íntimament amb el barri feta per Judit Lorita i que s’explica en els conta-contes que organitza l’entitat a la Torre de la Sagrera per donar-la a conèixer a les famílies del barri. L’any 2018 la Sagrerina va apadrinar al gegantó de l’Escola Laia, el Laiot, en una emotiva festa on grans i petits van poder gaudir de l’esdeveniment.
Colla de Geganters i Grallers d’Arenys de Munt (el Maresme) - els gegants d’Arenys de Munt Martí i Remei són un bon reflex de les activitats tradicionals d’aquesta vila. Així, la geganta és una puntaire morena i espigada, i el gegant un pagès cireraire molt ben plantat. N'hi ha dues parelles, els gegants vells i els gegants nous, i uns gegantons que representen els fills de la parella. Telèfon: 627.881.663
Geganters de Terrassa (el Vallès Occidental) - la tradició gegantera de Terrassa es remunta a l’any 1850. Francesc Torras i Armengol, artista de la ciutat, va construir una parella de gegants i la va donar a l’Ajuntament per saldar els deutes que hi tenia. Ell, en Robesa, representa un mestre d’obres; ella, na Pepona, una veïna del poble. Avui els coneixem com a Gegants Vells. El 2 de juliol de 1950, Terrassa incorpora una nova parella de gegants, construïts per l’olotí Lluís Carbonell. Són els Gegants Nous, Ramonet i l’Estefania i representen els comptes de Barcelona Ramon Borrell i Ermessenda de Carcassona. L’any 2007, per iniciativa del mateix Grup de Geganters de Terrassa, els terrassencs Ramon Roig i Jordi Grau construeixen els Gegants Modernistes. Són en Magí i na Roseta i representen una parella de finals del segle XIX. La família de gegants terrassencs es completa amb la Carmeta, impulsora de la primera televisió a Terrassa, el Tranqui, que representa un geganter i que serveix d’aprenentatge als més menuts i l’Antoni Messegué. Finalment, hi ha els capgrossos de la colla, en Patufet, la Bruixa, el Rei i la Reina, als quals s’hi ha incorporat el Maneló. Telèfon: 617.61.65.82
Coordinadora de les colles de gegants de Sabadell (el Vallès Occidental) - ens apleguem per tal de planificar activitats diverses com: les cercaviles dels nostres barris i la nostra ciutat, la festa major, activitats extraordinàries que volem fer, tallers de música conjunts, i altres activitats que ens ajudin a dinamitzar la vida cultural de la ciutat. Actualment les colles d’aquesta coordinadora som: Gegant de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell, Geganters i Grallers de Gràcia, Gegants de la Creu Alta, Gegants del Rodal, Gegants i Capgrossos de Sabadell, Gegants i Gralles de la Concòrdia A Sabadell també hi ha altres colles que també participen puntualment amb nosaltres en algunes sortides o bé que actualment no estan en actiu. Com són:Gegants de la Puríssima, Gegant de Cipo, Gegants d’Andi, Gegantons d’alguna escola, Gegants de Covadonga .
Gegants de Castellar del Vallès (el Vallès Occidental) - representen al Sol, la Lluna i un Estel, i són de l'any 1979. A finals dels anys 70, una colla de joves de l'esbart teatral de Castellar, buscà pels arxius de la vila i no trobaren cap indici d'existència anterior de gegants al poble. Així que van decidir construir una parella de gegants, que les dues figures fossin representatives de la vida, el dia i la nit. Així que van construir el Sol i la Lluna, es van estrenar el 1979. L'esbart teatral de Castellar a part de fer teatre, volien contribuir en la cultura popular de la vila. El 1985 es va estrenar un gegantó, l'estel. El Taller Sarandaca de Granollers, va fer les rèpliques dels gegants amb fibra de vidre.
Gegants Rajolers de Granollers (el Vallès Oriental) - són en Biscarri i en Galí, els dos gegants rajolers de les colles de Blancs i Blaus. Tots dos van ser construïts al Taller Sarandaca de Granollers; en Biscarri, l'any 1989 i en Galí, l'any 1990. Representen els dos primers rajolers de les colles de Blancs i Blaus, a qui van homenatjar l'any 1985 en el primer concurs de rajolers, rememorant aquella juguesca que havia tingut lloc a Granollers l'any 1897 que va ser l'origen de la Festa Major de Granollers. El gegant Biscarri va ser construït a imatge i semblança d'en Joan Josep Biscarri, primer rajoler de la colla dels Blaus. El gegant Galí va ser construït a imatge i semblança de l'Amador Galí, el primer rajoler de la colla dels Blancs. Tots dos van ser batejats amb els cognoms dels dos rajolers.
Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers (el Vallès Oriental) - som una entitat de cultura popular i tradicional i sense ànim de lucre que, des de l’any 1998, s’encarrega de preservar i mantenir les dues parelles de gegants de la ciutat. Des dels seus inicis, sempre s’ha treballat per la dignificació de les figures i perquè aquestes no perdin la seva essència. Abans de la creació de la colla, els gegants eren ballats, en els seus inicis, per portadors llogats, habitualment de Mataró. Més endavant, se n’encarregaren de portar-los gent de la Colla dels Blaus fins que, l’any 1998, coincidint amb el 30è aniversari dels Gegants Grossos, es creà l’entitat. Actualment, som un grup de persones obert i de totes les edats, repartits entre portadors i acompanyants, que ens encarreguem de fer ballar aquestes quatre figures pels carrers i places de la nostra ciutat, així com de tots els Països Catalans i també a l’estranger.
Gegants de Capellades (l'Anoia) - el Sebastià i la Dorotea no varen ser els primers gegants que va tenir Capellades, però tot i això la seva antiguitat és remarcable. Van ser construïts l'any 1899 a Barcelona. Havien tingut dos nans que els feien companyia, però fa temps que van desaparèixer. També tenien dos germans, fets del mateix motlle, que van anar a parar a Rupit. Quan els Gegants capelladins van complir cent anys, els germans van venir a la seva festa del Centenari En els seus inicis, el gegant havia vestit de conseller i la geganta segons la moda de l'època, tal com es pot apreciar a les imatges anteriors. L'any 1999 per a celebrar el centenari, es van fer diversos actes, i un grup de dones de Capellades els va confeccionar uns nous vestits, molt vistosos i elegants. Coincidint amb el Centenari dels Gegants es va decidir fer una recerca de documentació i fotografies sobre la parella. Després, hi hagué una consulta popular a les escoles, per escollir els seus noms, ja que només es coneixien com el Gegant i la Geganta. Els escolars van triar els noms de Sebastià i Dorotea perquè són els patrons de la vila. Un cop decidits els noms, es va fer una celebració pública de bateig, amb una gran festa on van participar 20 colles d'arreu de Catalunya. La parella ha estrenat un vestit nou dissenyat per Gemma Malé, però el 2021 han tornat ha portat el vestit anterior al centenari.
Colla Gegantera de Pallejà (el Baix Llobregat) - els gegants de Pallejà es van estrenar el 12 de Gener del 1995 amb els noms de Martí i Laieta en honor al copatró i a la patrona del poble. Representen uns pagesos i van ser construïts al taller Sarandaca de Granollers. Les seves sortides tradicionals són a Pallejà per la Festa Major d’Estiu al juliol i la Festa Major de Santa Eulàlia al febrer, encara també realitzen sortides habitualment fora vila al llarg de tot l’any duts per la Colla Gegantera de Pallejà. Els gegants nous (2015), Oleguer i Clara, són dos gegantons que representen dos personatges històrics del castell de Pallejà, Oleguer Sauló Castell i Clara Aiguadé Molinada. Ell porta una maqueta del castell de Pallejà a la mà esquerrà i ella una gerra d’aigua a la mà dreta. Tots ells van ser construïts al taller Sarandaca de Granollers. També tenen un parell de gegants manotes i un gegantet pallasso.
Gegants de Puig-reig (el Berguedà) - són la Martí i Carme, es van crear l’any 1981 al Taller Casserras de Solsona. Representen una parella de pagesos benestants de la zona del segle XVII i XVIII. El diumenge més proper a la diada de Sant Martí, l'11 de novembre, són els amfitrions d'una Trobada de Gegantsque va néixer l'any 1982 i que compta amb la presència de diferents colles geganteres i gralleres de la comarca. Telèfon: 646.17.77.87

Història dels Gegants de Berga
Rumbo Soler, Albert / Consell Comarcal del Berguedà
Premi d’història Pere Tomic. Consell Comarcal del Berguedà-Centre d’Estudis ...

Més d'un segle de gegants a Terrassa
Grau i Martí, Jan / Geganters de Terrassa
"No sé si haureu observat per la Festa Major, i ara també per Carnestoltes, ...

Els gegants del Pi
Grau i Martí, Jan / Editorial Columna
Llibre amb forma de conte infantil sobre els Gegants del Pi, publicat conjuntament ...

Altíssims senyors, nobles bèsties: imatgeria festiva de la Barcelona vella
Cordomí Fernandez, Xavier / Edicions El Mèdol
Aquest llibre és un ampli recull de la imatgeria festiva de Ciutat Vella ...

"Diuen que varen sentir a dir... un conte de gegants"
Diversos autors, / Colla de Geganters de Sant Pol
Llibre editat per la Colla de Geganters de Sant Pol en motiu del XXè aniversari ...

A pas de gegant: guia il·lustrada dels gegants de Barcelona
Barcelona és una ciutat essencialment gegantera, tant per l'elevat nombre ...

Els gegants de Vilafranca
Albornà Marimón, Magda / Magda Albornà Marimón
Aquest llibre està pensat com un homenatge a la Colla de geganters i ex-geganters ...

El nas trencat d'En Ferragut
Aquest conte té com a protagonista principal el gegant Ferragut. Aquest ...

Gegants i nans de Torelló. Cent anys de balls i de festa
Diversos autors, / Colla Gegantera de Torelló
Aquest llibre, que es va publicar en motiu del centenari dels gegants i ...

Ara vénen els Gegants
Llibre publicat en motiu dels 300 anys dels Gegants de Vilanova i la Geltrú ...

L'Abdon i l'Assumpta. 50 anys dels gegants de Cubelles (1958-2008)
Diversos autors, / Ajuntament de Cubelles
Llibre que Antoni Pineda, Joan Vidal, Núria Fonoll i Joan Pujol han escrit ...

Imatgeria festiva de Sant Martí (1953-2006)
Venteo, Daniel / Ajuntament de Barcelona (Districte Sant Martí) - Caixa Penedès
Aquest llibre recull la diversitat de figures que hi ha a la imatgeria ...

Dones catalanes llegendàries
Soler i Amigó, Joan / Farell Editors
Aquest llibre aplega per primer vegada històries de reines, comtesses i ...

El patrimoni festiu de Manresa. La imatgeria
Diversos autors, / Ajuntament de Manresa/Centre d'Estudis del Bages
Aquest treball recull la història de les diferents figures del patrimoni ...

Quants anys feu, gegants?
Els gegants de Vilanova i la Geltrú celebren 300 anys de vida! Per aquest ...

El llibre dels Gegants de la Ciutat
Carbó i Martorell, Amadeu / Ajuntament de Barcelona
Aquest llibre, adreçat a tots els públics, és una una aproximació personal ...

Gegants i figures festives a Mataró. Cercavila per la història i plantada al segle XXI
Diversos autors, / Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró
La Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró va culminar la celebració ...

Ei, els Gegants es modernitzen!
Alàs, Núria / La Patumaire Edicions
En aquest conte descobrirem coses dels Gegants, com per exemple quants ...

Gegants i caps de llúpia. La tradició gegantera a Vic
Torrents Buxó, Jacint / Ajuntament de Vic
Llibre divulgatiu, de descoberta, dels gegants de la ciutat de Vic, les ...

Els Gegants de Montornès del Vallès
Bertran i Alcalde, Xavier / Ajuntament de Montornès del Vallès
Treball que dóna a conèixer els Gegants de Montornès, en Bartomeu Sala ...

Els gegants de la ciutat de Mataró
Guanyabens i Calvet, Nicolau / Ajuntament de Mataró. Patronat Municipal de Cultura
A la Festa Major de Mataró, la festa de les Santes, la família Robafaves ...

Vicenç i Àgata, 25 anys voltant
Diversos autors, / Colla Gegantera de Prats de Lluçanès i Editorial Cal Siller
Aquest llibre recull la història de la parella de gegants de Prats de Lluçanès, ...

Cent: Història dels Gegants de Molins de Rei
Diversos autors, / Cal Siller, Colla Gegantera de Molins de Rei i Ajuntament de Molins de Rei
Aquest llibre ret homenatge al cent anys d’història de la colla gegantera ...

El llibre gegant dels Gegants
Alonso Crozet, Nicolás / Brau Edicions
Amb aquest conte, que recull algunes de les llegendes més boniques dels ...

100 Gegants. Petita Guia dels Gegants de Catalunya (Volum 3)
Garrido, Aitor / El Cep i la Nansa Edicions
Tercera guia de gegants de la col·lecció. A cada pàgina, hi ha una parella ...

Gegants sitgetans: retrospectiva del fet geganter sitgetà
Balcells i Recha, Pere-Juventí / Agrupació de Balls Populars de Sitges
Aquest llibre aporta molta llum i sorpreses sobre les figures protagonistes ...

100 Gegants. Petita Guia dels Gegants de Catalunya (Volum 4)
A cada pàgina, hi ha una parella de gegants il·lustrats acompanyats amb ...

"-Que ballaran els gegants? - Que ballin!". Els gegants i nans processionals a Igualada (segles XV-XXI)
Vilarrubias i Cuadras, Daniel / Ajuntament d'Igualada. Institut Municipal de Cultura
Aquest llibre -el quart d'una sèrie dedicada als elements festius patrimonials ...