Ecosistema: Protagonistes > Gegants > Gegants de Tarragona

El Carrasclet
Reus (el Baix Camp)
La ciutat de Reus compta, entre les seves figures de festa, amb un gegant que, armat amb una pistola i un trabuc, representa i encarna el famós guerriller Pere Joan Barceló, conegut popularment amb el nom de Carrasclet.

Geganta de la Banda de cornetes i Tambors de San Josep Obrer de Reus (el Baix Camp) - web de la banda de cornetes i tambors de Sant Josep Obrer de Reus i la seva Geganta Roser que la representa i que balla el seu ball el dia 6 d'octubre, vigília de la festa del Roser. Telèfon: 639.963.857
Colla Gegantera de l'Aleixar (el Baix Camp) - informació històrica i fotografia de cercaviles d'aquesta colla de Tarragona. Telèfon: 977.81.52.47
Colla gegantera de Riudoms (el Baix Camp) - amb informació de tots els gegants que porten, inclòs el d'Antoni Gaudi gegant dedicat a aquest arquitecte i finançat amb les aportacions particulars de la gent de la seva vil·la natal. Telèfon: 977851190
Gegants de Reus (el Baix Camp) - història dels diversos gegants de Reus: els Vitxets (els més petits), els Moros (mitjans), els Indis (els més grans), els japonesos, el Carrasclet, etc. Inclou una breu història de la figura dels gegants i la seva presència a altres països.
Gegants i Grallers de Torroja del Priorat (el Priorat) - web no oficial de la colla. Història i fotografies tant de la colla com del poble i calendari de sortides.
Colla de gegants i grallers d'Alforja (el Baix Camp) - actualitat, els gegants, els grallers, les sortides i enllaços.
Gegants i Nans de l'Arboç (Baix Penedès) - el el Chabran i la Llúcia, de l'any 1827, i la seva rèplica més lleugera de l´any 1984, els recents gegantó ”Gumersind” i la gegantona puntaire "Teresina” i la colla de quatre nans restaurats. Telèfon: 977.671.581
Amics dels Gegants de Montblanc (la Conca de Barberà) - web oficial dels "Amics dels Gegants": història, àlbum fotogràfic, sortides de la temporada, curiositats,... per seguir el dia a dia de la nostra colla. Telèfon: 977.86.22.77
Colla Gegantera dels Pallaresos (el Tarragonès) - web dels gegants Vador i Tiana, apadrinats pels Gegants del Serrallo.
Colla Gegantera "Ja la Ballem" de l'Atmella de Mar (el Baix Ebre) - web de la colla de la Cala, de l'Atmella de Mar, i els seus gegants Pere i Cande, i Sant Jordi i el Drac, que representen els personatges de la popular llegenda i recorden la presència de l’Ordre Militar de Sant Jordi d’Alfama durant l’Edat Mitjana.
Colla Gegantera de Salou (el Tarragonès) - web d'aquesta colla gegantera, amb parella dels reis en Jaume I i na Violant d'Hongria, els pescadors Ramon i Mª del Mar, l'arlequí Pepot... Telèfon: 977.350.209/977
Colla Gegantera de Agrupació Musical El Calçot de Valls (el Baix Camp) - web amb informació dels gegants Antonet i Angelina, els sis capgrossos de la colla i els grallers i timbalers de l'Escola de Grallers de Valls.
Colla Gegantera Amics de la Riba (l'Alt Camp) - web de la colla gegantera Amics de la Riba, una entitat cinquentenària dedicada a l'embelliment i la cultura del poble de la Riba. S'inclou dintre d'aquestes activitats la de pertenèixer al món geganter, portant així a en Guillem i na Puculula arreu d'allà on van per representar el poble de La Riba i els capgrossos acompanyants. Telèfon: 977876053
Colla Gegantera l'Embruix d'El Morell (el Tarragonès) - web de l'associació Cultural L'Embruix del Morell, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu principal difondre els elements propis de la cultura i tradicions en moltes de les seves principals expresions, ja sigui amb la realització de cercaviles, trobades de gegants, balls de diables, matinades, carnaval, cavalcada de reis, processons de Corpus, ... Telèfon: 977842153
Colla Gegantera d'Horta de Sant Joan (la Terra Alta) - web dels gegants Salvador i Bàrbara d'Horta de Sant Joan. Telèfon: 977435189
Colla Gegantera "G.A.T. La Cleca" de Bràfim (l'Alt Camp) - web del Grup d'Animació i Teatre "La Cleca" de Bràfim, una entitat associativa de caire cultural fundada el 1997 que té dues seccions: secció teatral i secció d'animació festiva al carrer com a colla gegantera. Telèfon: 637.43.88.56
Colla Gegantera de Roda de Barà (el Tarragonès) - web de l'Associació Cultural "Les Monges" de Roda de Barà, amb els gegants Rodus i Berània, els petits, i Traviata i Rigoletto, els grans i també els grallers, xanquers, el Ferralles (enginy de ferro amb tracció a base de bicicletes) i la Cuca-drac, un cuc mogut pels infants de l'Esplai de Ca l'Oliverar.
Colla Gegantera del Serrallo de Tarragona (el Tarragonès) - web de la colla gegantera del barri marítim del Serrallo de Tarragona, els seus gegants Pere i Carme, i capgrossos Jaume i Neus. Telèfon: 628.87.38.91/605.51.54.50
Colla gegantera Tota l'Endenga de Cambrils (el Baix Camp) - pàgina web amb tots els elements festius de la colla gegantera de Cambrils (Pere i Camí), Armengol i Magdalena, el Marquès de los Vélez, els Nanos, la farnaca i el Cabo Quiñones. Telèfon: 686.04.84.43
Colla gegantera i festera Dominiques de Tarragona (el Tarragonès) - entitat associativa cultural que fomenta la cultura popular i tradicional dels gegants, capgrossos i música de gralla. Està vinculada al Col·legi Sant Domènec de Guzman, a Tarragona, i està formada per alumnes, exalumnes, professors, mares i pares d'aquest centre educatiu i, a més, altres persones que no formen part de l'escola però que estimen i se senten identificats amb els gegants sol i lluna de la colla. Telèfon: 607267776
Colla Gegantera AA.VV. El Serrallo de Tarragona - gegants 'Pere i Carme' del barri del Serrallo de Tarragona, des del 1990. I els capgrossos del barri 'Jaume i Neus' des del 2003.
Gegants del Serrallo, Aj. Tarragona (el Tarragonès) - colla Gegantera, nanos i grallers del barri marítim del Serrallo de Tarragona, des de 1990.
Gegants Tupí i Tupina de la Selva del Camp (el Baix Camp) - parella de gegants centenaris de la colla gegantera de la Selva del Camp. Daten de finals del segle XIX. Durant molts anys es van trobar inactius fins que el grup de joves de la població els van restaurar per tornar a passejar-los per la població. L'any 2014 van recuperar la seva estètica més original.
Gegants Pòlit i Madalena de la Selva del Camp (el Baix Camp) - estrenats el 1999, van ser construïts per l'artista reusenc Manel Llaurador. Són l'Hipòlit o Pòlit, que representa un tupiner, fabricant de olles de ceràmica, indústria present al poble des d'antic, i la Madalena, que representa una plegadora d'avellanes, pagesa, ja que el municipi està envoltat d'avellaners. S'anomenen així perquè Sant Hipòlit és el patró dels terrissaires i perquè “per Santa Magdalena, l’avellana és plena”.

Gegants
Grau i Martí, Jan / Editorial Columna