Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Gil i Sant Llop > Festes majors

Festa major de Torà (la Segarra) - es celebra pels volts del 31 d'agost, vigília de la diada diada de Sant Gil. Amb la dansa de Priores i Priors en honor a Sant Gil, patró de Torà. Telèfon: 973.47.30.28
Festa de Sant Llop de Miànigues, Aj. Porqueres (el Pla de l'Estany) - com ja és tradició, el primer diumenge de setembre, dia 1, se celebra la Festa de Sant Llop de Miànigues. Una ocasió en què tant els veïns del poble com altres persones es troben per gaudir d’aquest esdeveniment que, com el seu nom indica, està apadrinat per Sant Llop, patró de Miànigues.
Festa major de Sant Llop a Hortsavinyà, Aj. Tordera (el Maresme) - el patró de l'església parroquial d'aquest veïnat és sant Llop, i la seva Festa Major és pels volts de l'1 de setembre. Segons la devoció popular, Sant Llop és advocat per guarir-se del mal de coll, per això calia beure aigua beneïda el dia del Sant Llop o untar-se el coll amb l'oli de la llàntia que cremava al seu altar, essent també invocat pels defectuosos en el parlar a fi d'afavorir-los la paraula. També és invocat contra les bruixes, els diables, els mals esperits i contra les alimanyes. Es visiten les alzines monumentals de can Portell i les colles que hi pugen fan sonar corns marins. S'hi recorda el Pare Llop, personatge a mig entre un encortador de llops i una divinitat protectora. Es fa una missa dins l'església i tot seguit dinar popular. A la tarda, activitats culturals: concert de música, xerrada... Durant tot el dia hi ha parades artesanes de tota mena i de varies associacions, com els diables de Tordera, l'Asperger New Life, etc... Telèfon: 937.643.717