Calendari: Festes d'Estiu > Onze de Setembre > Col·locació i renovació de banderes

Un dels ritus patriòtics més arrelats és l'exhibició pública de la bandera catalana, en les seves múltiples denominacions i formes. Aquest ritu es realitza tant en l’àmbit domèstic - balcons i finestres- com en d’altres indrets públics– cims de muntanyes, torres i castells, i tota mena d’indrets elevats- i recorda , d’una manera pública i ostentosa, el motiu de la celebració, renovant així la convicció de pertànyer a una sola comunitat. En molts casos es realitzen romeries i aplecs en indrets especials amb l’objectiu de renovar la bandera catalana que hi oneja tot l’any.

Fomentada. Ascenció al Cim del Canigó - una caminada cívica que surt cada any d'un poble diferent i que ens porta al pic del Canigó, essent a la pica a la matinada de l'11 de setembre per poder veure el sol aixecar-se d'allà dalt i llegir-hi un manifest.
Penja una senyera a la teva web - durant les celebracions nacionals, el paisatge urbà de Catalunya destaca per l'engalanament de balcons i finestres amb els colors de la nació. Fem també, de la nostra ciutat virtual, una mostra d'orgull col.lectiu pel nostre país, per la nostra història i pels nostres símbols. Mercès a Internet, podem donar-los a conèixer a tot el planeta. Copia la senyera que encapçala aquesta pàgina i penja-la a la teva web durant la Diada!
Renovació de la senyera de la Roca del Cudós, Artesa de Segre - l'acte central de la celebració de la diada de Catalunya s'inicia a les portes de l'Ajuntament de la ciutat on s'hi apleguen els veïns vinguts de tots els pobles del municipi i les autoritats. Amb l'encapçal·lament d'un grup de grallers s'inicia el recorregut cap a la Roca del Cudós, on té lloc l'hissament de la senyera al so dels segadors amb música de gralla i corejat pels assistents.
Els símbols de les Illes balears - escut i bandera nacionals dels Països Catalans. Primer símbol de cada un dels territoris històrics del Principat, el País Valencià i les Illes Balears. Fou el senyal heràldic de la monarquia catalano-aragonesa, i originàriament el blasó dels comtes de Barcelona a partir del s XI o XII, abans de la unió amb Aragó...
Portada de la senyera dalt del cim de Costabona - el dia 11 de setembre, Festa nacional de Catalunya, un grup de gent surt des de les Roques d'en Marcé per pujar a Costabona i portar la senyera a dalt del cim.

Els quatre pals, l’escut dels comtes de Barcelona
de Fluvià i Escorsa, Armand / Rafael Dalmau Editor
L’escut dels Quatre Pals és un dels més antics d’Europa. És l’escut dels ...

llegir
Libre dels feyts d'armes de Catalunya ; compost per Mossen Bernat Boades ... ; ara per primera volta estampades baix la direcció d'en Marián Aguiló y Fuster
, Anònim / Llibrería d'Alvar Verdaguer
La història de les quatre barres va ser recollida per primera vegada al ...