Ecosistema: Protagonistes > Diables > Colles de Barcelona

Ànimes de Foc de Sant Andreu de Palomar (el Barcelonès) - colla de diables del barri de Sant Andreu de Barcelona nascuda l'any 2004. De moment som més un grup de batucada i ens encanta la gresca aixi que si voleu animacio per alguna festa no dubteu! Telèfon: 636.57.92.20
Colla de Diables de Montgat (el Maresme) - la Colla de Diables de Montgat va néixer l’hivern de 1998, fruit de les inquietuds i les ganes de gresca d’un grupet de joves. La Colla té per objectiu fer festa entorn del foc i potenciar les diferents manifestacions de la nostra cultura popular : música, teatre, foc,... i omplir de festa el nostre poble. Telèfon: 661.75.99.86
Cabrònica del Nord de Barcelona (el Barcelonès) - La colla es forma per iniciativa d'un grup de membres del casal de joves Xiroc l'any 1996. El nom de cabrònica del nord fa referència a l'estació del nord de Barcelona a la dreta de l'eixample. La colla te com correfoc propi el de la festa del casal a partir del 1997 i participa en el de la Festa Major del barri.
Diables de Casablanca Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat) - web d’aquesta colla de diables que es mou en el món del "foc" en el carrer, en correfocs, en espectacles i en focs artificials arreu de Catalunya i esporàdicament fora de Catalunya. Té tres seccions: la dels cremadors, la de percussió, i la de malabars.
Drac i Diables de Santa Margarida de Montbui (l'Anoia) - l’any 1983, hi havia un grup de joves que s’anomenaven Col·lectiu d’Artistes Locals. Pel novembre de 1983, van començar a donar vida a una idea que feia temps que dos membres d’aquest grup portaven al cap. Realitzar, fer un Drac. A imatge i semblança del que figurava al retaule de l’altar major de l’església per tal de que es pogués estrenar per la Festa Major de l’any següent (1984) i poder donar un nou interès a la festa del poble, que a més a més el representaria en les sortides que fes a altres poblacions.
Colla del Basilisc de Mataró (el Maresme) - diables, malabaristes, percussionistes que toquen amb instruments reciclats aconseguint una sonoritat ensordidora i mediterrània al mateix temps. Telèfon: 697.902.155
Diables de la Creu Alta de Sabadell (el Vallès Occidental) - web d'aquesta colla formada per uns 35 components, entre diables, timbalers i suport pirotècnic que va iniciar l'activitat l'any 1.983 en motìu de la Festa Major del barri.
Penya del Corb - Diables i Corb de Corbera (el Baix Llobregat) - informació sobre aquesta colla formada per més d'una vintena de diables, 15 percussionistes, 5 portadors del Corb (bèstia de foc) i 10 portadors de pirotècnia i encenedors. Telèfon: 93.650.23.77
Colla de Diables de Tordera (el Maresme) - web oficial de la Colla de Diables de Tordera, amb fotografies, fòrum, per contactar amb nosaltres i molt més! L'activitat bàsica de la Colla és fer correfocs, tot i que de tan en tan fem d'altres espectacles pirotècnics, com castells de focs i espectacles relacionats amb el culte del foc. Telèfon: 630 61 45 83
Grup de Diables Kapaoltis de Llefià, Badalona (el Barcelonès) - som un grup de Diables joves i dinàmics amb moltes ganes de foc i festa. Telèfon: 93.460.73.85
Diables del Clot, Barcelona (el Barcelonès) - web d'aquesta colla de diables del barri del Clot de Barcelona, nascuda l'any 1977.
Foc Senglar - Diables del Bruc (l'Anoia) - pàgina oficial de Foc Senglar - Diables del Bruc, encarregats dels correfocs i del Porc Senglar. Telèfon: 619.379.381
Diables de Granollers (el Vallès Oriental) - estructura de la colla, sortides, història, correfocs i enllaços a pàgines interessants.
Spantus. Diables de Santa Margarida i Els Monjos (l'Alt Penedès) - web dels diables de Santa Margarida i els Monjos.
Mansuets de Foc, Drac i Diables de Vilassar de Mar - pàgina oficial del Drac i Diables de Vilassar de Mar; agenda, fotografies, enllaços, etc.
Diables i diablesses de la Barceloneta (el Barcelonès) - activitats pròpies de les colles de diables : actuacions a correfocs, cercaviles de foc i actuacions estàtiques, amb presència de diables cremadors amb maces, ceptrots i estendards, i diables timbalers. Bestiari propi: "El Sol" i "La Lluna", "El Vaixell de Foc" i "La Llíssera Candelera". Participem a diverses activitats de dinamització sociocultural del nostre barri. Telèfon: 93.221.72.26
Colla de Diables de Molins de Rei (el Baix Llobregat) - Colla de Diables va néixer com un projecte del grup de joves de l'esplai l'Agrupa i va sortir per primera vegada per la Setmana de la Joventut de 1.989. Amb els Diables, la Percussió, els Encenedors, els del Carro i un munt de col-laboradors que ens donen un cop de mà quan fa falta. Telèfon: 93.680.08.37
Diabòlics Anònims de Vilassar de Dalt (el Maresme) - pàgina web oficial d'aquesta colla que va néixer a redós d'un grup de persones que el setembre 1994 van anar a un correfoc de la Festa de la Verema d'Alella. Telèfon: 627275468
Diables de La Granada (l'Alt Penedès) - colla que organitzen cada any el correfoc i la pujada del ruc al campanar, durant el seu aniversari. Telèfon: 93.897.42.15
Colla de Diables de Badalona (el Barcelonès) - colla apareguda el 1983 i amb 40 persones a la colla (30 borrons, Llucifer, 1 Diables i 8 tabalers). Telèfon: 654 490 888
Colla de Diables del Prat (el Baix Llobregat) - associació de persones que en el seu temps lliure, comparteixen la festa del foc i la festa al carrer, en el marc de la Cultura Popular.
Diables de Ripollet (el Vallès Occidental) - colla fundada l'any 1985 i que també compta amb la bèstia de foc el "Poll Foll".
Diables de Castellterçol (el Vallès Oriental)
Diables de Castelbisbal (el Vallès Occidental) - una trentena de diables d'un petit poble ple de pota-rojos que ofereixen llum, color, olor i soroll per animar les vostres festes. Telèfon: 676.306.309
Diables de Sants, Aj. Barcelona (el Barcelonès) - colla que comença l'any 1980 i que compta amb una colla de tabalers, diables i dracs. Fan correfocs, castells de foc , lluiments especials (rappels, tirolines, entorxamentes, …) traques, tallers diversos, espectacles de foc, etc Telèfon: 610985001
Diables La Garsa de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - colla de diables pertanyent a l'Agrupació Cultural Folklòrica de Sant Feliu de Llobregat. Duaen una màscara amb forma d'aquest ocell, la "Garsa". Telèfon: 93.666.27.28
Diables de Sant Andreu de Palomar (el Barcelonès) - som els primers/eres que portem màscara i utilitzem vestimentes diferents que, juntament amb les màscares, creen un personatge molt real i diferent del que estem acostumats/ades a veure. Poc a poc a Diables van anar sorgint nous horitzons, diferent a la de fer correfocs, com: teatre al carrer, cercaviles, animacions infantils, espectacles de foc... Telèfon: 666297931/609 7
La Infernal de la Vallalta, Sant Pol de Mar (el Maresme) - fundada l'estiu del 2002, la colla arrelà a partir d'un petit correfoc que va organitzar la penya del k1 per acompanyar la bruixa de Sant Joan fins a la foguera. El nom va ser escollit així, de manera que l'entitat no pertanyia només a Sant Pol, sinó que obria fronteres cap a Sant Cebrià i Canet. Telèfon: 649.351.842
Colla de Diables de Martorell (el Baix Llobregat) - colla fundada l'any 1982 i que s'encarrega també del Drac Carpafera. Està formada per joves (i no tant joves) de Martorell (i algún de les rodalies) que es reuneixen per participar en una de les tradicions més antigues de la nostra terra. Telèfon: 686.712.572
Colla de diables Els Malignes del Guinardó de Barcelona (el Barcelonès) - colla de diables creada el 1995 i pertanyent al Grup Torxa del Guinardó, una entitat sòciocultural sense afany de lucre que té per eixos troncals la formació de l’individu en els valors de l’humanisme cristià i el foment de l’identitat catalana en els seus diversos vessants, com per exemple la llengua o les tradicions i costums. Telèfon: 659721106
Satànica de Sant Andreu de Palomar (el Barcelonès) - colla de Diables nascuda a Sant Andreu i que recupera les formes més tradicionals en les seves actuacions a correfocs i espectacles. Hi pren molta importància la música i els ritmes aportats pel seu grup de tabalers i destaca sobretot la presència d'una colla infantil: els Diablons. Telèfon: 667.794.797
Diables de Xàldiga, Manresa (el Bages) - des de aquesta pàgina podeu trobar informació relativa de l'actualiat de la colla, com un punt de contacte amb nosaltres.
Colla Trempera Nostramo de Tiana (el Maresme) - colla fundada l'any 1996. Telèfon: 93.465.31.39
Fures de Can Baró (el Barcelonès) - aquí trobareu qui som, les nostres fotografies i com contactar amb la única colla de diables de tot el barri de Can Baró. També podreu contactar i conèixer amb la Farfolla, el drac del barri de la Sagrada Família. Telèfon: 696.84.06.61
Sucspir-Diables de la Verneda, Barcelona (el Barcelonès) - som una entitat sense ànim de lucre nascuda l’any 1989, al barri de La Verneda, Barcelona. Ja des de bon principi es va optar per fer no només correfocs, sinó també espectacles de foc, cercaviles, tallers, trobades de malabars, etc. Sempre ens hem caracteritzat per portar un vestuari diferent a la resta, sobretot pel que fa al cap: en comptes de portar una caputxa, portem un barret de palla amb dues banyes. Actualment ens hem centrat en treballar al voltant del circ i els malabars, barrejant els diables i els pallassos, i com a resultat hem obtingut "Correclown". Telèfon: 649.20.69.74
Skamot diabòlic de Santa Eulàlia l'Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès) - colla de diables que vesteix pantaló negre amb flames, casaca negre amb logo i caputxa vermella amb banyes.
Folcat Diabòlic de l'Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès) - colla de diables del Barri Centre grup de gent de l'Hospitalet amb seu al Centre d'Esplai Xixell, entitat molt important al Barri Centre, que ens acull i dóna suport. Ens hem estrenat com a grup (no batejat) dins dels actes de la Festa Major 2001 del Barri Centre, servint la nostra actuació en l'acte de l'arribada de la Flama del Canigó a la plaça Lluís Companys. barri Centre de l'Hospitalet de Llobregat, no hi havia cap colla de diables. Telèfon: 93.338.06.44
Diables de Tona (Osona) - fundats ara ja fa 8 anys per un grup de jovent del poble amb ganes d´animar la festa Major, ha esdevingut una entitat activa que participa cada any en els actes de la Festa Major d´Estiu. Està integrada per una quarantena de joves. Telèfon: 93.812.43.71
Diables de Piera (l’Anoia) - pàgina de web del Grup de Diables de Piera, amb fotografies, història, actuacions... Una targeta de presentació diabòlica que ens dóna l'oportunitat de conèixer a través de la xarxa una entitat a punt de celebrar els seus primers 25 anys d'història. Telèfon: 654.138.500
Diables Rojos de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - aquesta colla va néixer a finals dels anys vuitanta, fruit de la inquietud d’un grup divers de joves santfeliuencs units, però, per la passió pel foc, la gresca i un tarannà emprenedor. Està formada per 20 diables i diablesses, però també per uns 15 tabalers que posen música als seus balls infernals. Telèfon: 646.83.86.01
Diables La Salut de Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - van nèixer a l'octubre de 1988 a la festa major de Sant Feliu de Llobregat. Essent encara uns nadons, vam protagonitzar un salvatge baptisme de foc, música i espectacle, que va sorprendre a tothom. Aquesta primera actuació de la colla és un símbol del nostre estil; encara que també som carn de carn de correfoc, el nostre punt fort són les nostres Nits de Foc, tota una orgia demoníaca de flames amb música atronadora.
Drac, Diables i Gegants de La Sagrera, Barcelona (el Barcelonès) - som una entitat sense ànim de lucre que té per finalitat la promoció i la transmissió de tradicions històriques de la Cultura Popular Tradicional Catalana, particularment les referents al món del foc i al fet geganter. Tot i representar un territori determinat, aquest no té caràcter centralista, sinó que projectem les nostres actuacions i activitats dins i fora del barri de La Sagrera i de la ciutat de Barcelona, mitjançant la difusió d’actes i esdeveniments i el treball en xarxa amb altres entitats de la cultura popular i tradicional catalana. Telèfon: 678.441.685
Correfoc del Follet i la Fantasma - som el grup de foc estable més antic del Vallès Oriental, des del 1982. Els inicis de la colla cal buscar-los l'estiu d'aquell any, quan un grup de santfeliuencs va decidir recrear la llegenda del Follet i la Fantasma , una de les histories més antigues de Sant Feliu. Una manera especial i diferent d'entenre i viure la passió de ser dimonis i fer correfocs!!!
Diables Rocadepena d'Alpens (el Lluçanès) - els personatges que formen el grup de diables formen part de la mitologia màgica i esotèrica que envolta Alpens i tota la comarca del Lluçanès.
Fills de la Flama de l'Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès) - som una colla de diables, tabalers i bestiari, amb moltes ganes de gresca. Participem a correfocs tant amb els diables, els tabalers i la Satània (drac de foc de grans dimensions). Telèfon: 608.68.81.90
Canyafocs. Associació de Diables de Canyelles (el Garraf) - El Grup de Diables de Canyelles es va formar als anys 70, i va estar uns anys en actiu fins que es va dissoldre. Però uns quants membres de la colla van voler mantenir aquest element folklòric i la van refundar. El 26 de maig de l´any 2001 és quan adquireix el nom actual de Colla de Diables Canyafocs per poder fomentar la cultura i la tradició catalana, tan arrelada a casa nostra i per fer partícep a tota la vila d´aquestes tradicions.
Colla Fills de la Flama de L'Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès) - som una Colla de diables i tabalers amb molta gent jove de L'Hospitalet de Llobregat amb moltes ganes de gresca i som presents a totes les festes i actes que es realitzen al nostre territori Telèfon: 608688190
Grup de Foc de 9 Barris - entitat cultural amb la intenció de donar a conèixer les tradicions catalanes lligades al foc. Telèfon: 647875911
Diables de Sant Pau d'Ordal (l'Alt Penedès) - colla de diables de Sant Pau d'Ordal, nascuda l'any 1981.
Serpents de Manlleu (Osona) - aquesta colla es creà amb la intenció de portar al nostre poble una expressió popular tan tradicional i rica com són els diables de foc i recuperar la llegenda del Serpent, avui coneguda per tothom. La colla organitza correfocs, espectacles pirotècnics, tallers de diables per grans i petits i acompanyaments d'espectacles amb tabals. Sempre a punt per a noves propostes per omplir els carrers de foc, música, llum i recrear la fúria endimoniada que desperta aquell malèfic Serpent.
Foc i Ganxo, Colla de Diables del Voltreganès (Sant Hipòlit de Voltregà) - entitat sense ànim de lucre que preten difondre la cultura del foc entre els habitants dels municipis de Sant Hipòlit de Voltregà, les Masies de Voltregà i Santa Cecília de Voltregà. Telèfon: 616527927
Colla de Diablesses i Diables de Sarrià - colla de correfoc que organitza diverses activitats relacionades amb pirotècnia en aquest barri de Barcelona, com el "Sarrià en Flames". Telèfon: 649.27.26.42
Diables de Les Corts Aj. Barcelona (el Barcelonès) - som una colla de diables i tabalers que des de fa més de vint anys (el 2014 vam celebrar el nostre vintè aniversari) animem i dinamitzem el Districte de Les Corts. La colla va aparèixer amb l’objectiu de gaudir i fer gaudir a través de la nostra cultura popular i tradicional, la del foc dels correfocs i la de la percussió dels tabals. Amb noves generacions i canvis, però mantenim aquell esperit inicial de les persones que la van fundar a la Plaça Concòrdia el 20 de maig de 1994. Telèfon: 676800333

Les colles de diables al Vallès Oriental
Bassa, David / Editorial Cargol