Ecosistema: Protagonistes > Diables > Colles de Tarragona

Colla de Diables Foc i Gresca de Tarragona (el Tarragonès) - web de la Colla de Diables Foc i Gresca dels Barris de Ponent de Tarragona, creada el 1991 i recuperada el 2009 per un grup de joves.
Ball de Diables de LLorenç del Penedès (el Baix Penedès) - va ser fundat l'any 1982. Fan els balls El Bateig i La Carretillada. Actuen en cercaviles i correfocs. Formen el grup uns trenta components.
Ball de Diables de Banyeres del Penedès (el Baix Penedès) Telèfon: 690231377
Colla de Diables Lo Golafre de Remolins - colla de diables i percussionistes, activitats que realitza, la colla i el drac, història, fotografies, agenda, contacte... Telèfon: 650180790
Rigor Mortis- Diables de Solivella (la Conca de Barberà) El grup de Diables neix a Solivella, degut a l’afany d’un conjunt de persones, per tal de poder combinar tot tipus d’elements pirotècnics, amb elements de coreografia i escenografia, que juntament amb un tipus concret de música ambiental, és el que dóna lloc al nostres espectacles pirotècnics i confereix un altre caire al correfoc, que continua pels carrers de la vila.
Ball de Diables de Tarragona (el Tarragonès) - Ball de Diables que té les seves arrels l'any 1426. El vesturi utilitzat actualment, dissenyat l'any 1993, està inspirat en l'antic abillament diablesc del camp de Tarragona. Per altra banda, la indumentària de l'Arcàngel Sant Miquel agafa com a model la de l'estàtua barroca que d'aquest salvaguarda la Catedral de Tarragona. Des de la seva recuperació, la participació dins del calendari festiu tarragoní té la seva màxima expressió dins del marc de les festes de Santa Tecla, el 23 de setembre, tot i que també apareix per Carnaval i per la nit de Sant Joan. Telèfon: 670099551
Fills de Satanàs de l'Spelunca Diabòlica de l'Espluga de Francolí (la Conca de Barberà) - el grup de diables de l’Espluga de Francolí va ser fundat en 1879 però desaparegué a causa de la guerra. En el 1990 va ser recuperat i batejat amb el nom de Fills de Satanàs de l’Spelunca Diabòlica. Al llarg d’aquests anys, ha actuat en diversos llocs de la geografia, tan catalana com internacional. Duen un porc senglar i un mussol.
Ball de Diables de Torredembarra (el Tarragonès) - el document més antic on s'esmenta l'existència d'un ball de diables a la vila de Torredembarra és de l'any 1791. Actualment, a la festa major de Santa Rosalia, el quatre de setembre, els diables representen el ball parlat a la sortida d'ofici i efectuen l'espectacular carretillada a la nit. Telèfon: 615.36.38.90-91
Ball de diables de Cambrils "Els cagarrieres" - ara per ara, hi podeu trobar: la història dels diables a Catalunya, la història dels diables a Cambrils, la nostra pròpia història que any rere any anem engrandint, algunes fotos de com ens ho hem de currar per aixecar els espectacle, fotos de les nostres actuacions i moltes altres coses més.
Ball de Diablons i Drac del Vendrell (el Baix Penedès) - grup que va començar el dia de Sant Joan de l’any 2003. Endarrera quedaven dos anys de feina, a l’ombra, de persones vinculades al món del foc que va fer possible la nostre aparició com a grup de foc. De fet no som els primers, sembla ser que els primer diablillos van veure la llum cap a l’any 1903, i mes endavant cap al 1911, anys mes tard hi ha haver una breu aparició d’uns diables infantils, segons dades dels nostres entesos en historia, però amb nosaltres arriba la forma de fer d’una colla estable. Telèfon: 629.38.50.80
Joves Diables de Cunit (el Baix Penedès) - som un grup de Cultura Popular i Tradicional Catalana format per unes cinquantena de persones. Vestits amb la nostra diabòlica indumentària, amb les nostres forques sempre fumejant, i ballant al ritme incombustible dels tabals. Telèfon: 658532660

20 anys de foc. Història del Grup de Diables d'Altafulla
Andreu Giner, Jordi / Edicions Cossetània