Ecosistema: Protagonistes > Diables > Colles de Lleida

Diables de Lleida (el Segrià) - web oficial dels Diables de Lleida (història, enllaços, activitats, fotos...). Un correfoc de Diables de Lleida és sinònim de foc, sofre, fum i, sobretot, molta festa. Els nostres correfocs es caracteritzen per començar amb una cercavila amb carretilles, petards, escopidors de foc… i per acabar amb un gran espectacle en una plaça, amb forques i efectes variats, traca final, focs d’artifici… Depenent de l’espectacle també incorporem malabars amb foc, ràpels, la presència de Lo Drac Carrincló i una actuació de La Devil’s Band animant l’espectacle final. A tots els nostres correfocs ens acompanya el FLIPA, la secció de percussió tradicional del grup. També efectuem sortides, sobretot per la zona de Lleida i per la Franja de Ponent, però també per la resta de Catalunya. Telèfon: 648.05.02.69
Forces Diabòliques de Sanaüja (la Segarra) - web d'aquesta colla de diables.
Grup de Diables Recerca de Les Borges Blanques (les Garrigues) - Organitzadors de la Trobada de Gegants i Correfocs de les Borges Blanques. El grup es va estrenar amb vestit, capes i caputxa negres, amb una faixa vermella i mitjons vermells i caretes realitzades pels mateixos components del grup, de manera artesanal amb guix i cartró, fins que l'any 1995 es va canviar el vestit per un conjunt jaqueta-caputxa i pantalons de color os, amb diferents dibuixos brodats. Telèfon: 630246316
Grup de Diables de l'Ereta, Lleida (El Segrià) - el correfoc és un cercavila dins la població amb la utilització de coets, traques, trons, etc. Durant l’espectacle els components de la colla llegeixen versos de caire satíric. El grup de diables l’Ereta està compost per 22 membres amb un drac que els acompanya. Telèfon: 973.26.94.63
Diables de l'Alt Urgell, Castellciutat (l'Alt Urgell) - va ser creat l'any 1992 per un grup d'amics entusiastes de la pòlvora, del foc i sobretot de la festa. Nosaltres tenim una costum molt característica de preparar els nostres propis artilugis de guerra amb la pòlvora que ens arriba de la fàbrica. Telèfon: 973 35 01 34/97
Grup de diables l'Espetec-Diables d'Agramunt (l'Urgell) - creat el 1984, el grup està format per una cinquantena de persones, entre diables, percussió i col.laboradors. Incorporen als seus correfocs tota mena de materials, i involucren l'espectador com si fos un diable més. Telèfon: 636.68.26.10/973.39.07.13
Diables calents i cornuts d'Arbeca (la Garrigues) - associació de Diables "Calents i cornuts d'Arbeca". Participen a la Fira de l'Oliva Arbequina, al novembre, amb un vermut on fan els seus versots, i a l'agost, en el marc de la festa major, quan fan el seu correfoc. També fan correfocs en altres poblacions. Duen unes cassaques amb motius i símbols ibers. Telèfon: 627.51.73.81

De dimonis i dracs: foc i festa a Lleida
Plana Parés, Pau / festes.org