Calendari: Festes de Tardor > Advent > Calendaris d'advent

El primer diumenge d'advent és costum regalar als infants un regal especial. Es tracta d’un calendari amb 25 finestretes o caselles, superposades en un dibuix o fotografia amb motius nadalencs, que marca el compte enrera fins arribar al 24 de desembre. El calendari es penja en algun lloc de la casa i, cada dia, l’infant obre una casella i hi troba una sorpresa, normalment una llepolia (xocolatina, carmel, etc). De calendaris d’advent hom en pot trobar en botigues especialitzades i fins i tot als quioscos durat el Nadal, però també es poden construir artesanalment a casa. Antigament, per portar el compte del temps d'advent es retallaven uns ninots (com els de Quaresma però en forma d'home) amb cinc extremitats, una per cada un dels 4 diumenges d'advent. La cinquena es tallava la nit de Nadal, tornant de la missa del gall.

Calendari d'Advent de Cavall Fort - pàgina que explica com fer un calendari d'advent de forma senzilla.
Calendari d'advent - informació donada sobre el calendari d'advent a la Viquipèdia.