Ecosistema: Institucions > Federació i coordinació > Agrupacions de pessebristes

Federació Catalana de Pessebristes - entitat fundada l'any 1985 per 16 associacions de pessebristes amb la intenció de coordinar, difondre i fer créixer l'art pessebrístic a Catalunya.
Col·lectiu el Bou i la Mula - entitat fundada l'any 1999 com a grup d’opinió, recerca i difusió sobre el món del pessebre, un col·lectiu que vol aportar al món pessebrístic i de la cultura popular un espai de trobada i d'intercanvi per a pessebristes , entenent aquest terme en un sentit molt ampli, no només constructors de pessebre artístic o popular, sinó afeccionats al món del pessebre, al col·leccionisme, a la recerca, a la divulgació... Telèfon: 636.73.98.78
Associació de Pessebristes de Barcelona - entitat sense ànim de lucre fundada l'any 1862 amb l'objectiu de fomentar la construcció de pessebres, a més de la propagació d'aquest costum cristià i artístic. També programa cursets, visites i conferències amb el desig de promoure la formació cultural i tècnica dels associats i simpatitzants i organitza un concurs públic de pessebres adreçat a nens i joves dins de la ciutat de Barcelona. Telèfon: 93 315 21 57
Agrupació Pessebrista de Sant Feliu de Llobregat - web d'aquesta associació que organitza activitats relacionades amb el món del pessebre.
Agrupació Pessebrista de les Borges Blanques - La finalitat principal de la nostra agrupació és fomentar la construcció de pessebres, a més de la propagació d'aquest costum cristià, artístic i català. A partir del desembre del 1998 cada any per Nadal organitza un concurs local de pessebres artístics i tradicionals.
Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa - entitat que agrupa pessebristes d'Olot i la Garrotxa. L'any 2007 va crear Centre d'Art del Pessebrisme per donar acollida i salvaguardar el patrimoni pessebrístic amb obres des del 1750 fins als nostres dies i afrontar el futur amb l’Escola de Pessebristes per promocionar i fomentar l’escultura i la creació artística. Organitzen anualment una MOSTRA DE PESSEBRE, amb una durada d’inicis de desembre fins desprès de Reis, amb obertura al públic diariament i que vincula el passat amb el present i fa una aporta pel futur, amb obres de l’Escola d’Art d’Olot de diversos despatxos d’arquitectura o de disseny.
Betlemistes de Mallorca - l’associació es va fundar el 31 de març de 2001 en memòria de Francesc Rosselló Mulet i és una associació sense ànim de lucre. Un grup de persones, amants de la tradició del muntatge de betlems.
Agrupació de pessebristes de Sant Pere de Torelló - va néixer el 1982 i des de l'any 1998 estem federats. Érem 4 persones aficionades al pessebre que no disposàvem de gaire res, però sí del més important, ganes de fer el pessebre... Cuidem molt la perspectiva, llum, color, natura i, actualment tenim unes 200 figures -algunes de les quals estan fetes per un pessebrista del nostre grup-, adequades als temes que presentem. Telèfon: 93.858.43.99
Associació de Pessebristes de Ciutat Vella a Barcelona (el Barcelonès) - l’any 2008 es va crear la nostra entitat. Va néixer sota l’aixopluc de la Basílica de Santa Maria del Mar, justament amb el nom d’Amics del Pessebre de Santa Maria del Mar, amb l’objectiu inicial de cobrir el que molts simpatitzants de la Basílica consideraven una mancança: recuperar el que en altres temps havia estat una tradició històrica, el pessebre de Santa Maria del Mar. Telèfon: 652049785
Grup Pessebrista de Castellar del Vallès (el Vallès Occidental) - entitat fundada l'any 1950. Ofereix cada Nadal una gran exposició de pessebres. Telèfon: 649.977.380

150 anys de pessebres i pessebristes a Manresa
Villegas i Martinez, Francesc / Llibreria Sobreroca SA