Calendari: Festes d'Hivern > Festes dels Reis d'Orient > Captes infantils de Reis

En algunes poblacions catalanes, durant la vigília de la diada de Reis la canalla surt al carrer i passa casa per casa entonant cançons amb l'objectiu de captar llepolies i altres presents. Moltes d'aquestes cançons tenen per protagonista "el rei petit".

Ball de Reis a Terrassa (Vallès Occidental) - el dia 5 de gener els bastoners més petits i mitjans dels Bastoners de Terrassa fan un recorregut pels principals carrers del centre històric de la ciutat, arreplegant dolços i altres menjes i regals de les tendes, que després entreguen a una entitat que s'encarrega de repartir-ho entre els més necessitats.
El Rei Petit a Montbrió de la Marca, Aj. Sarral (Conca de Barberà) - com és tradició a Montbrió, per la festivitat de Reis els nens surten al carrer amb un cistell penjat d’un canya a cantar El Rei Petit. Passen per les cases cantant: “Ara en passa el rei petit, ben calçat i ben vestit, amb un tip de botifarres ballarem tota la nit”. Si el present que els donen a la casa els agrada, diuen: “Bona casa bona brasa, bona brasa bon tió, que l’amo i la mestressa bona nit que Déu us do”. Pel contrari, si el que els han posat no els agrada, contesten dient: “Mala casa mala brasa mala brasa mal tió, que l’amo i la mestressa mala nit que Déu us do”.
Les Estrenes dels Reis a Alguer - per la festa dels Reis, los minyons ixin pel carrer a demanar l’estrena amb una taronja amb talls que acolliran els menuts, tot amb un fondo musical de cançons tradicionals de Nadal.
Les cançons del rei petit - recull de cançons del rei petit, feta per Salvador Palomar.